Belföld

Államtitkári fej hullott a külügyben

Felmentették posztjáról Győri Enikőt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkárát. Reggel Navracsics stábját küldték el.

Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg. Áder János köztársasági elnök szeptember 20-ai hatállyal mentette fel az államtitkárt.

Győri Enikő 2010-től volt a Külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára. Idén az új kormány megalakulásakor Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter szintén az európai uniós ügyekért felelős államtitkárnak kérte fel.

Ugyancsak a keddi Magyar Közlönyben jelent meg a Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter felmentéséről és Szijjártó Péter kinevezéséről szóló köztársasági elnöki határozat.

Múlt pénteken jelentették be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Szijjártó Pétert, a tárca eddigi parlamenti államtitkárát javasolja külgazdasági és külügyminiszterré kinevezni, miután Navracsics Tibor uniós biztossá jelölése miatt lemondott miniszteri megbízatásáról. Szijjártó Péter szerdán teheti le a parlamentben a miniszteri esküt.

Kedden derült ki az is hirtelen felmentették Navracsics Tibor miniszteri stábját a külügyben. Úgy tudni, a távozó tárcavezető kabinetfőnöke reggel összehívta a kabinet tagjait, beleértve a kommunikációs stábot is, és közölte velük: ennyi volt, fel vannak mentve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik