Belföld

Új lottó akár 27 milliárdos téttel

A Szerencsejáték Zrt. az utolsó simításokat végzi az EuroJackpoton. Még titkolóznak, de Némethné a Parlamentben már bejelentette a dátumot.

A cég jelenleg ellenőrzi, teszteli a játékot. Ez a bevezetés előtti utolsó lépések egyike, így nem kizárt, hogy már októbertől elérhető lesz az EuroJackpot a lottózókban. A Népszabadság forrásai szerint ezt támasztja alá, hogy a Szerencsejáték Zrt. „az EuroJackpot információs eszközeinek gyártása” címen kötött csaknem 58 millió forintos, határozott idejű megállapodást, amelynek zárónapja: szeptember 30.

A hamarosan várható indulásról árulkodik az a megállapodás is, amelyet a magyar cég a „WL GmbH”-val írt alá. A társaság a Westdeutsche Lotterie GmbH-t takarhatja. A 317 milliós szerződés játékfejlesztési kiadásokra, projektmenedzsmentre szól 2014 utolsó öt hónapjára. A megbízás azért is lenne logikus, mert az uniós lottóból éppen Németországban, Olaszországban és Spanyolországban adják el a legtöbbet – emlékeztet a lap.

A Népszabadság szerint valójában csak az a kérdés, miként lehet értékesíteni az EuroJackpotot, hiszen az euró árfolyama „mozgékony”. A főnyeremény ugyanakkor meggyőző lehet, hiszen az tízmillió euró, vagyis “mozgékony” hárommilliárd forint. A főnyeremény halmozódik, s akár 90 millió eurót, több mint 27 milliárd forintot is haza lehet vinni. Ennyivel már simán be lehet kerülni a száz leggazdagabb magyar közé. A játékot jelenleg 14 országban lehet megvásárolni.

A Népszabadság kereste a Szerencsejáték Zrt.-t is, ahol csak annyit mondtak, hogy zajlanak a tárgyalások a csatlakozásról egy nemzetközi játékhoz, de ennél többet a „jelenlegi szakaszban” nem közölhetnek.

A titkolózás azért furcsa, mert múlt kedden Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára a Parlamentben azt mondta, hogy a szerencsejáték-törvény módosításának köszönhetően a Szerencsejáték Zrt. október 4-én Magyarországon is el tudja indítani az EuroJackpot nevű játékot, mivel a módosítással a hatóságközi megállapodások megkötése nem lesz előfeltétele a tevékenység megkezdésének.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik