Belföld

Ma sem érdemes kocsiba ülni Budapesten

De aki buszra, metróra, vagy hévre szállna, az is jobb, ha előre tájékozódik.

Az autómentes napon kulturális és sportprogramok, szórakozási lehetőségek, szakmai események valamint a Street Food Show és a Főzdefeszt várja az érdeklődőket!

Autómentes hétvége van Budapesten, a mobilitási hét keretében. Ami azt jelenti, hogy több utat lezártak a programok miatt. Közben pedig karbantartást végeznek egyes hév, és metróvonalakon, ami miatt pótlóbuszokra kell szállniuk az utasoknak.

Ahova az autók nem mehetnek be

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a vasárnapi rendezvények miatt hétfő hajnali fél ötig le lesz zárva a Hősök tere, a Kós Károly sétány, az Andrássy út, a József Attila utca, a Széchenyi István tér és a Lánchíd.

Vasárnap reggel 8 és este 8 óra között nem lehet közlekedni a Dózsa György úton sem, a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

A lezárás érinti a BKK több járatát is

A 105-ös buszok vasárnap egész nap a Podmaniczky utcán járnak. A Dózsa György úton közlekedő 20E a VII. és a VI. kerületbe, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz pedig a Városligetbe elterelve jár vasárnap reggel 8 és este 8 között.

A 70-es trolibuszt szintén elterelik, és a 75-ös trolibusz is módosított útvonalon jár szombaton és vasárnap egész nap.

És a kék metró sem jár végig

A 3-as metró vonalán a síncsereprogram folytatása miatt vasárnap is pótlóbuszok járnak a Deák Ferenc tér és a Népliget között – derül ki a BKK Facebook oldalán kitett közlésből.

A vonatok pedig megosztva, két szakaszon közlekednek egyrészt Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér, másrészt a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között. A pótlóbuszok a Ferenciek terét nem érintik!

Két hévvonalon meg karbantartás van

Ma este 19:00-ig a BKV karbantartási munkákat végez a H6-os hév vonalán, ezért a vonatok helyett pótlóbusz jár a Közvágóhíd H és Soroksár, Hősök tere H között. A H6-os hév szerelvényei ebben az időszakban rövidített útvonalon közlekednek Soroksár, Hősök terétől Ráckevéig, Tökölig, illetve Dunaharaszti külsőig. A hév holnaptól újra teljes vonalon jár.

Ezen kívül ma is pótlóbusz közlekedik a H8-as hév helyett Mogyoród és Gödöllő között, mert szintén karbantartási munkákat végeznek a vonalon. A vonatok rövidített útvonalon járnak az Örs vezér tere és Mogyoród között. A hév holnaptól újra teljes vonalon jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik