Belföld

Csúcsra járatták a Bubit

Szombaton minden eddiginél többen bérelték ki a zöld színű közösségi bicajokat Budapesten.

Az autómentes hétvége első napján, szombaton megdőlt a MOL Bubi eddigi bérlési csúcsa: csaknem hatezerszer ültek fel a kerékpárokra a felhasználók – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-t.

Az autómentes hétvégén

A társaság közlése szerint az autómentes hétvégén az Andrássy útra vasárnap kilátogatók megismerhetik a közösségi közlekedés jelenét és jövőjét, gyermekprogramokon vehetnek részt, valamint megkóstolhatják a Street Food Show és a Főzdefeszt ételeit és kézműves söreit is. A részletes programokat itt találja.

Az autómentes nap a Mobilitási hét záró rendezvénye, az Andrássy úton közlekedési és szolgáltató cégek kínálnak szabadidős és ismeretterjesztő programokat.

A BKK szerint népszerű a közbringa

Szombaton a legtöbben, 522-en este 6 és 7 óra között ültek fel a MOL Bubi biciklik valamelyikére, hogy éljenek a városi kerékpározás kényelmével és gyorsaságával, vagy kipróbálják azt.

A BKK szerint a közbringarendszer népszerű és sikeres, amit a több mint 3100 eladott bérlet és az 1900-at meghaladó, a MOL Bubi alkalmi kipróbálására lehetőséget nyújtó megvásárolt jegy is jól mutat. A felhasználók egy bérlés alkalmával átlagosan mintegy 20 percet bicikliznek. A népszerűség miatt már dolgozunk a közbringarendszer bővítésén, a meglévő hálózat sűrítésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik