Belföld

Magyar Nemzet-leépítés: újabb nevek, csökkenő terjedelem

Huszonnyolc helyett tíz újságíró távozik a Magyar Nemzettől. A lap ezentúl hetente kétszer rövidebb terjedelemben jelenik meg, és megkurtítják a szombati magazint is.

Távozik a napilaptól P. Szabó Ernő, Víg György, Szabó Emese, valamint Éberling András fotós-képszerkesztő. Elküldenek egy háttérmunkást, s lesznek elbocsátások a kiadótól is – tudta meg a válasz.hu. A létszámleépítés – az előzetes hírekkel ellentétben – nem 28, hanem tíz embert érint.

A megszorítások a megjelenésre is kiterjednek: a lap hetente kétszer csak 16 oldalas lesz, a szombati magazin 20 oldalából pedig négyet lecsípnek. A külsős szerzők keretét csökkentik, ami olyan kiemelt szerzőket érinthet, mint Lackfi János, Térey János, vagy Végh Alpár Sándor.

Korábban megírtuk: elküldik a Magyar Nemzettől a leépítések miatt Ugró Miklóst, Torkos Matildot, Ludwig Emilt, Kulcsár Annát és Lőcsei Gabriellát, illetve megszüntették Lovas István brüsszeli tudósítói posztját. Szó volt arról is, hogy a lap és az internetes oldal szerkesztőségét összevonják, a Magyar Nemzet ára október 1-jétől 145 forinról 195-re drágul.

Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa bejelentette, hogy szolidáris az elbocsátottakkal, Lovas Istvánnak pedig műsort adna az Echo TV-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik