Belföld

Nagyágyút igazol Széles a Magyar Nemzettől

A Magyar Hírlap tulajdonosa segít a Magyar Nemzet kirúgott újságíróinak. Széles nem is érti, miért küldték el őket.

Széles Gábort megdöbbentette, ami a Magyar Nemzetnél és a Hír Tv-nél történt. Gazdasági szakemberként nem is érti, hogy a laptól miért bocsátottak el ennyi embert, „miközben a sajtóinformációk szerint tavaly több mint hétszázhúszmilliós adózás előtti nyereséget könyvelhettek el”. Mint mondja: a Magyar Hírlap az elmúlt nyolc évben soha nem volt nyereséges, hatalmas veszteségei voltak, amit bezzeg ő kipótolt. Még egyet odaszúr a Magyar Nemzet tulajdonosainak, amikor ehhez még hozzáteszi, az elbocsátásokat nem lehet csak gazdasági okokkal magyarázni.

Széles ténynek nevezi, hogy a médiapiac átrendeződik, de neki arra is van átmeneti stratégiája, miként segíthet a Magyar Nemzettől kirúgott újságíróknak. Egyiküknek már fel is ajánlotta, hogy műsort kaphat az Echo TV-ben. A nagyvállalkozó ugyanis úgy érzi, az ő tudására „hatalmas igény van a jobboldalon”. Azt nem árulta el, hogy Lovas István lenne-e az, akinek hiányát politikai tábora nehezen tudná feldolgozni.

Ezen túl médiacsoportja legalább átmenetileg segíteni akar azoknak – egyéni vállalkozói alapon, bedolgozással, cikkírással –, akiket a Nemzettől elbocsátottak. Széles Gábor így nyújt baráti kezet nekik. Noha az elmúlt években a két jobboldali médiacsoport között voltak feszültségek, Széles baráti viszonyt akar fenntartani a Magyar Nemzettel és a Hír Tv-vel, mert mindig sajnálatosnak tartotta, hogy az egy politikai oldalon dolgozó médiacsoportok nem erősítették egymást.

A Magyar Nemzetnél hétfőn jelentették be, hogy számos újságírótól – köztük több egykori magyar hírlapostól megválnak, és megszüntetik Lovas István brüsszeli posztját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik