Belföld

Kaszált az állam a reklámadóval

Varga Mihály elárulta, eddig mennyit zsebeltek be a médiára kivetett sarcból, és azt is, hogy mire fordítják a pénzt.

1,3 milliárd forint folyt be eddig a reklámadó adóelőlegeiből – derül ki Varga Mihálynak egy írásbeli kérdésére adott válaszából. A nemzetgazdasági minisztert az MSZP-s Bárándy Gergely kérdezte – írja a Hvg.hu. 

A tárcavezető hozzátette, az adó idén fizetendő második részletének teljesítése november 20-án esedékes. Elárulta azt is, hogy a reklámadóból származó bevételt egyébként az fordítják.

Bárándy Gergely Lázár Jánostól is kérdezett. A szocialista képviselő arra volt kíváncsi, kivel figyeltette a kormány az RTL Klub műsorait kilenc hónapon át.

Válaszában Lázár János csak annyit közölt, hogy “természetesen számos sajtófigyelés és sajtóelemzés készül akár a kormánnyal szerződésben álló külső partnertől, akár belső erőforrásból, vagyis saját munkatársaktól”, de “az RTL Híradó és minden más híradó tartalmát saját munkatársaink is rendszeresen figyelik és elemzik, hogy objektív képet kapjunk a média napirendjéről és arról, hogy a híradók mely kormányzati hírekkel foglalkoznak és mennyire korrekten, vagyis mennyire tartják be a minimálisan elvárható újságírói szakmai és etikai szabályokat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik