Belföld

DK: szeszmaffiát hoz a nemzeti italbolt

A szesztilalom Amerikája lesz Magyarországon a Demokratikus Koalíció szerint, ha a kormány megvalósítja a Nemzeti Italboltos ötletet.

Az illegális szeszcsempészek dörzsölhetik a tenyerüket – a Fidesz holdudvara mellett – hiszen ahogy a 20-as évek Amerikájában, úgy nálunk is a szeszmaffia gyors erősödése várható, ha jövére csak a nemzeti italboltok árulhatnak alkoholt – írta közleményében a DK.  Az ellenzéki párt a Napi Gazdaság csütörtöki hírére reagált, amelyik szerint 2015-től létrehozhatják a nemzeti italboltok rendszerét.

 Szeszcsempész amerikai gengszeterek, a 20-as évek stílusában
Fotó:Thinkstock 

A DK MTI-hez eljuttatott közleménye úgy fogalmaz: hiába tagadta a kabinet a választások előtt, a dohánypiac, a szerencsejáték-ipar és sok más után az alkoholra is “ráteszi a kezét”. Az Orbán-kormány folytatja az állami szintre emelt, soha nem látott mértékű korrupciót, mit sem törődve annak hatásaival, következményeivel – jelentik ki.

Ezt azzal folytatják, hogy a kormány a “trafikmutyival” komoly lendületet adott a feketegazdaságnak, cigarettacsempészeket erősítve, miközben óriási mértékben károsította az államkasszát a drasztikusan csökkenő adóbevételekkel. A feketegazdaság növekszik, az állam bevételei csökkennek, vállalkozók újabb ezrei mennek majd tönkre pusztán azért, hogy a Fideszhez közeli, semmihez sem értő, de legalább hűséges baráti kör érdemi munka nélkül tömhesse a zsebét – összegeznek. A DK figyelmeztet, a kormánynak nem ez az első és várhatóan nem is az utolsó olyan húzása, amikor a hatalommal visszaélve teljes piacokat vesz el és ad oda a sajátjainak.

“Az alkoholtartalmú italok kereskedelmének ügyéről a kormány nem tárgyalt, előterjesztés nem készült és nincs a kormány napirendjén” – kommentálta a Portfolio érdeklődésére a Kormányzati Információs Központ a nemzeti italboltokkal kapcsolatos hírt csütörtökön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik