Belföld

Orbán-Simicska: vannak viták

Tasnádi László ügynökmúltja a Fideszben nem ideológiai kérdés, és Kocsis Máté nem tud Simicska Lajos és a kormány közti háborúról, bár viták vannak.

A rendészeti államtitkár III/II-es múltját Kövér László „nem okvetlenül örömteli fejleménynek” nevezte, és Deutsch Tamás is kifejezte nemtetszését. Kocsis Máté viszont továbbra is úgy véli, Tasnádi László nem politikai munkát végez. Más minőség, ha van a kormányzat közelében egy ember, aki a szakmai tudását hozza magával.

Nagyobb probléma lenne, ha politikai szerepet töltene be egy olyan nyilvánvalóan antikommunista pártban, mint a Fidesz. De ő szakemberként van jelen, így a belügyminiszter döntésére bízható a kinevezése. A házelnökről egyébként köztudott, hogy elkötelezett antikommunista, így nyilván más alapról is ítéli meg a kérdést – nyilatkozta a VIII. kerület polgármestere, a Fidesz kommunikációs igazgatója a VS.hu-nak.

Elfogadom, hogy valaki szerint a múltja nem feltétlenül egyeztethető össze a Fidesz ideológiájával, de az összeegyeztetés nem is ideológiai alapon történt – tette hozzá. A Fideszen belüli másik ellentét forrása a gazdasági hátország és a kormány közti „háború”, ami Kocsis Máté szerint viszont nem létezik.

Arról pedig, hogy Simicska Lajos tényleg féltheti-e pozícióit, arról őt magát kellene megkérdezni – mondta. Vannak különböző viták, elképzelések, de ez a dolog kicsit túl van dimenzionálva. A kommunikációs igazgató szerint újságírói ötletelés, hogy a kormány a politika elsődlegességéről kívánja meggyőzni a gazdasági szereplőket. Nem kell ezeknek túl nagy jelentőséget tulajdonítani – zárta le az interjúban az „Orbán-Simicska háború” témáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik