Belföld

LMP: megismétlődik a trafikügy

A párt attól tart, hogy a dohánykoncessziók elosztásához hasonlóan az alkoholárusítás rendszerének átalakítása is "kisiklik".

Hadházy Ákos, a párt szekszárdi polgármester-jelöltje így kommentálta az MTI-nek a Napi Gazdaság csütörtöki hírét, amelyik szerint 2015-től létrehozhatják a nemzeti italboltok rendszerét.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a trafikjogok elosztásakor egy látszólag jó és védhető ügyet “csak a kormánypárthoz közel állók egyéni érdekei mentén intéztek el”. Kijelentette: az alkoholkérdéssel foglalkozni kell, mert az egy jelentős társadalmi probléma, ami egyéni tragédiákhoz vezethet, és az LMP nem tartja jónak, ha a kormánynak az “alkoholról csak a szabad pálinkafőzés jut az eszébe”.

Hadházy Ákos hozzátette: bár a Kormányzati Információs Központ az Index.hu-val azt közölte, hogy a kabinet a témáról még nem tárgyalt, előterjesztés nem készült és nincs a kormány napirendjén, ezt a nyilatkozatot nem tartják megnyugtatónak. A kormányzat korábban már több ügyet is cáfolt, de például a trafikok esetében is nyilvánvaló, hogy a cáfolatok ellenére történtek visszaélések – indokolta fenntartásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik