Belföld

Lezárták a Lánchidat, felborul a közlekedés az ünnepen

Metróállomásokat, hidakat zárhatnak le szerdán, ha a látogatók száma eléri a kritikus tömeget – írja összefoglalójában az MTI.

A Lánchidat már kedden lezárták, a gyalogosok és a tömegközlekedési járművek sem haladhatnak át rajta.

A BKK arról tájékoztatott, hogy a 2-es metró forgalmát az utasok számának függvényében korlátozhatják. Ha szükségessé válik, akkor a szerelvények kihagyják a Batthyány téri és Kossuth téri megállókat, ezeket a megállókat ekkor le is zárják. Egyébként a szokásosnál sűrűbben közlekedtetik majd a HÉV-eket és a metrókat, valamint a belvárosba tartó fontosabb villamos-, troli- és buszjáratokat.

A tűzijátékra látogatók számától függően más dunai hidakat is lezárhat a rendőrság.

Kedd délutántól szerda délutánig a Közvágóhídtól a Kossuth térig, utána pedig csak a Boráros térig közlekednek a 2-es villamosok. Ha lezárják a Margit-hidat, illetve a Petőfi-hidat, akkor a 4-6-os villamos az Oktogon és a dél-budai végállomások, illetve az Oktogon és a Corvin-negyed közt járnak majd. A 19-es és 41-es villamosok kedden délutántól csak a Clark Ádám térig visznek utasokat, szerda délutántól pedig a 18-as villamosokkal együtt a Széll Kálmán térig közlekednek. A villamosok csak a Gellért térig járnak a Szent Gellért rakpart, illetve a Szabadság-híd lezárása esetén.

Az 5, 7, 8, 8A, 9, 15, 16, 105, 107, 112, 115 és 178 autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, ha ez szükségessé válik a hídlezárások miatt.

A MÁV-Start szerdán ünnepnapi menetrend szerint közlekedteti a vonatokat. A tűzijáték után Budapestről mentesítő vonatok indulnak majd Szobra, Szolnokra, Szegedre, Győrbe és Fonyódra, valamint Debrecenből Mátészalkára és Nyírbátorba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik