Belföld

Ázni, fázni fogunk strandolás helyett

A hétvégén többnyire borús lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Ezzel együtt hűvösebb is lesz, néhol csak 21 Celsius-fokig melegszik majd a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, késő délutántól a Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet. Napközben az Északi-középhegység térségében egy-egy zápor, estefelé nyugaton helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az ország középső területein megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg meg is erősödik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-17 fok között, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 22-27 fok között valószínű.

Szombaton hajnalban, reggel erősebben, napközben változóan felhős idő várható. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, északkeleten néhol zivatar is előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon és a középső tájakon időnként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Nappali 21-26 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap északkeleten lehetnek néhol záporok, s a szél is csak helyenként élénkül meg. A minimumhőmérséklet 10-16 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 21-26 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

A jövő héten fokozatosan melegszik az idő. Hétfőn napközben a fátyolfelhők mellett kevés gomolyfelhő lesz az égen, este északnyugaton már megnövekedhet a felhőzet. Estig csapadék nem várható. A délire forduló szél a Dunántúlon időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul. Kedden már 29 fok is lehet, szerdán pedig 30 fok fölötti csúcsérték is várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik