Belföld

Vékonyabb lett a Népszabadság

A baloldali napilap az eddigi 20 oldal helyett most hétfőtől 16 oldalon jelenik meg, így már csak egy vastagabb napilap maradt – írja a Comment.com.

„Lapunk – előreláthatólag az év végéig – 16 oldalon jelenik meg. Annak érdekében, hogy ezt ellensúlyozzuk, néhány változtatást hajtottunk végre. Ezek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy Önök ezt ne érezhessék meg, a megszokott tartalmat és minőséget kapják a jövőben is.” Ez a közlemény jelent meg a Népszabadság második oldalán.

A Comment.com szerint első látásra annyi biztosnak tűnik, hogy eltűnt a régi 2-es, 3-as oldal, ahol eddig a néhány bekezdéses hírek és a napi, általában politikustól vett idézet volt. Ezeket, szétszórták a rovatoldalak szélére, egy Lapszél nevű rovatba, így végső soron kevesebb hely jut majd a hosszabb cikkeknek.

A változást már a Blikk korábbi főszerkesztője, Murányi Marcell vezényelte le, aki egy hete vezeti a Népszabadságot. A változással most a Magyar Nemzet maradt az egyetlen 20 oldalas napilap, hiszen a Népszava és a Magyar Hírlap is 16 oldalon jelenik meg. Mindezek ellenére a Népszabadság még mindig a legolvasottabb újság közöttük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik