Belföld

Mezítláb menekült az erdőben a rendőrök elöl

40 kiló dohányt dobott el egy autójával erdőben elakadt férfi, aki még a papucsát is elhagyta, annyira el akart iszkolni.

Egészen különös, már-már mosolyogtató esetbe futottak bele a Nav-osok.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Vésztő határában autóztak, mikor feltűnt nekik, hogy az előttük haladó Opel Vectra hol gyorsít, hol lassít, többször áthajt a szembe sávba. Úgy döntöttek, hogy megállítják és ellenőrzik.

A pénzügyőrök az Opel mellé hajtva jelezték, hogy álljon félre, azonban a sofőr a megállás helyett gyorsított, hogy elkerülje az ellenőrzést. A pénzügyőrök a rendőrökkel közösen eredtek az autó nyomába, amelyet Doboz külterületén egy erdősávban fák és cserjék között találtak meg.

 

Az ajtók nyitva voltak, a járműben nem volt senki. Rövid keresgélés után az autótól kb. 50 méterre előkerült egy magyar férfi, aki mezítláb, a bokrok között bújkált.

A magára hagyott jármű mögött két fekete szemeteszsákot találtak, amelyben összesen 40 kg finomra vágott dohány volt. Megtalálták továbbá a mezítláb bujkáló férfi  eldobott strandpapucsát is. A férfi elmondta, hogy a járművet ő vezette, bár jogosítványa  nincs. A kocsiban egyedül ült, a dohány nem az övé, azt nem ő szállította és dobta ki.

Kiderült, a férfi Doboz belterületén keresztülhajtott, majd a  település melletti szántáson haladt tovább, nyomot hagyva egészen a települést határoló  erdősávig, ahol a bokrok és cserjék között fennakadt a jármű. A pontosan nyomon követhető útvonalból arra lehetett következtetni, hogy a férfi szándékosan bújt ki az ellenőrzés alól.

 

A pénzügyőrök a megközelítőleg 1 millió forint értékű dohányt, a járművet és az előkerült papucsot, valamint a rendőrök által az autóból gyűjtött szagmintát tartalmazó üveget lefoglalták, a férfi ellen a pénzügyi nyomozók orgazdaság miatt eljárást indítottak.

fotók:NAV

Ajánlott videó

Olvasói sztorik