Belföld

Veszélyes hőségre figyelmeztetnek

7 megyében másodfokú riasztás van a tartós hőség miatt. Csütörtökre esik majd vissza a hőmérséklet.

Hétfő

Napos idő várható helyenként erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződéssel.  A délutáni, kora esti órákban a Dunától keletre egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatar környezetében erősödik meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 34 fok között valószínű. Késő estére 23 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

A napi középhőmérséklet az Alföldön 26-27 fok körül, az Alpokalját leszámítva a Dunántúlon is 25 fok fölött valószínű. Ezért 7 megyében másodfokú, 9-ben pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kedd

Délnyugat, dél felől átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet. Főként a déltől várható egyre többfelé záporeső, zivatar. Helyenként felhőszakadás is előfordul. Estére az északkeleti, keleti országrész kivételével megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet.

A déli, délkeleti szél megélénkül, majd késő este a szél a Kisalföldön északnyugatira fordul, és meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 34 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

A riasztás a hétfőihez hasonlóan alakul.

Szerda

Északkeleten, keleten is csökken, majd délnyugat, dél felől átmenetileg újra erősen megnövekszik a felhőzet. Sokfelé várható záporeső, zivatar, nyugaton tartósabb eső is eshet. A csapadékzóna fokozatosan északkelet, észak felé helyeződik. Több helyen hullhat jelentős mennyiségű csapadék.

Az északnyugatira, nyugatira forduló szél többfelé megerősödik.

Éjszaka 15-20 fok várható, napközben keleten még 26 -33, nyugaton 18 – 25 fok valószínű.

Csütörtök

Északon is szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé kísérik erős széllökések.

Éjjel 11- 18, délután 20 – 26 fok várható. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik