Belföld

Ma őket ütötte az RTL

A Híradó ma a miniszter segítségével tömegesen bejegyzett „kamucégek” történetébe kapcsolódott be, és beszámolt egy Zugló tulajdonában lévő erdélyi vendégházról.

Az RTL Klub híradójának második részéből természetesen ma sem maradhatott ki a reklámadó, amit a szalagcím alapján már csak Lex RTL-nek nevez a csatorna.

Új frontot nyitottak a médiaháborúban, amikor Papcsák Ferenc és a zuglói önkormányzat felé indultak meg egy riport erejéig. Az önkormányzat ugyanis közpénzből vásárolt egy házat Erdélyben, az elmúlt két évben még kétmilliót költöttek rá. Az összbevétel ezzel szemben 54 ezer forint volt. Az eredeti cél az volt, hogy kerületi iskolásokat nyaraltassanak ott. Ehhez képest két év alatt mindössze a polgármester és környezete vette igénybe a „nyaralót”.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ügyéről napok óta cikkez a sajtó, most az RTL Klub is csatlakozott. Korábban ügyvédként egy kisvárdai címre mintegy 700 „kamucég” bejegyzésében segédkezett: a betéti társaságokba beltagnak és kültagnak orosz és ukrán állampolgárokat vontak be, a tevékenységi körök is teljesen egyformák voltak. Seszták feladata a társasági szerződés elkészítése, az ellenjegyzés és a jogi képviselet ellátása volt. Ezek a cégek közterhet nem fizettek, ami állítólag nyílt titok volt a városházán, ahol a jelenlegi miniszter képviselőként dolgozott.

Seszták Miklós azzal védekezik, hogy ügyvédként az általa bejegyeztetett cégek tevékenységére, esetleges adóelkerülésére nem volt és nem is lehetett rálátása. Ugyanígy egyszerű képviselőként sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik