Belföld

Még nem tombolta ki magát a vihar az országban

Északnyugat felől hidegfront érkezett záporokkal, zivatarokkal, és a front csütörtökön kelet felé távozott, délután Ózd-Szeged vonal mentén újra jöhet viharos szél, zivatar.

Csütörtök nyugat felől egyre nagyobb területen, kora délután már keleten is csökken a felhőzet, és ezt követően napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, majd nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, illetve délután hozzávetőleg az Ózd-Szeged vonal mentén zápor. Az északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar környékén a szél viharossá fokozódhat, majd késő délutánra mérséklődik a légmozgás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálet előrejelzéséből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken derült, napos, csapadékmentes idő lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúl északnyugati részén azonban megerősödik a délkeleti, déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között alakul.

Szombaton nagyrészt derült, napos, száraz idő várható, délutántól a Dunántúlon lehet több gomolyfelhő, és ott egy-egy zápor, zivatar esetleg előfordulhat. A délkeleti, déli szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű, legfeljebb néhol egy-egy záporral, zivatarral. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Na, ilyen egy nyári nap

Ez a sok felhő meg eső már kissé sok a jóból, íme, tessék, így néz ki egy virtigli nyári nap 5 percben:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik