Belföld

Kósa: Gyurcsány a közéleti szerepre is alkalmatlan

Gyurcsány Ferenc nemhogy a miniszterelnöki, hanem egy egyszerű közéleti szerepre is mind a mai napig "tökéletesen alkalmatlan" – véli Kósa Lajos.

A kormánypárt ügyvezető alelnöke ezt azután mondta az MTI-nek, hogy szerdán két hírportál, az Index és az Origo is interjút közölt Gyurcsány Ferenccel. A Demokratikus Koalíciót (DK) vezető politikus előbbinek egyebek mellett arról beszélt, azt tartja az elmúlt években elkövetett legnagyobb hibájának, hogy elvállalta a miniszterelnökséget 2004-ben az MSZP-vel a háta mögött. Szólt arról is, hogy az őszödi beszéd tartalmára még mindig büszke.

Az valóban történelmi hiba volt, hogy az MSZP egy teljesen alkalmatlan embert választott miniszterelnöknek, hiszen 2004-ben “a szocialisták bízták meg azt az embert, aki most maga is bevallja, teljesen alkalmatlan volt erre a feladatra”. – fogalmazott Kósa Lajos. Alkalmatlansága ki is derült például 2006. október 23-án, amikor “a békés tüntetők közé lövettek”, vagy két hónappal előtte, augusztus 20-án, amikor “tömegszerencsétlenség felelősei voltak, mert nem voltak képesek elolvasni az időjárás-jelentést”. Vagy amikor teljesen eladósították az országot, másfélszeresére növelve az adósságállományt – mondta a Fidesz alelnöke.

A politikus mindennél jobban árulkodónak nevezte azt, hogy “az újkori magyar történelem legbotrányosabb, legfelháborítóbb és legelképesztőbb beszédére”, az őszödire a DK elnöke még mindig büszke, miközben azért “más jó érzésű ember (…) a fejét lehajtva nem győzne bocsánatot kérni”. Kósa Lajos megítélése szerint ezek miatt Gyurcsány Ferenc “mind a mai napig tökéletesen alkalmatlan” nemhogy miniszterelnöknek, hanem még egy egyszerű közéleti szerepre is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik