Belföld

Földmutyi-gyanú Gyöngyöshalászon

Csak 30 százalékban az önkormányzaté az a kft., ami földterületet adhat el egy új gumigyár létesítéséhez. Az önkormányzat által kisajátított területeket ez a vállalkozás adhatja tovább a vételi ár többszöröséért – írja az ATV.hu.

Egy indiai cég építene 1200 embernek munkát adó gumigyárat Gyöngyös határában – írja a portál. A gyárhoz több, mint száz hektár területre van szükség. A területet a Halász Invest Kft. adhatja tovább, ami 30 százalékban a gyöngyöshalászi önkormányzat, 70 százalékban egy magánszemély tulajdonában van, aki az egyik önkormányzati bizottság tagjának veje.

A Halász Invest Kft. tulajdonában jelenleg 30 hektár földterület van az ATV.hu szerint, további 70-75 hektárt még meg kell szereznie. Az önkormányzat jogosulttá vált a szükséges terület kisajátítására, hektáronként 700 ezer forintért juthat a földekhez. A terület ipari parkká minősítésével hektáronként 20-25 millió forintért adhatja tovább a kft. a földeket, így kétmilliárdos nagyságrendű bevételhez juthatnak.

Az ügyről az érintettek nem adtak tájékoztatást az ATV.hu-nak, egyedül a település polgármestere mondott annyit, hogy a kft-nek teljesen más a tevékenysége és megszűnés alatt áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik