Belföld

Kormány: az RTL Klub bosszúhadjáratot indított

A Miniszterelnökség nem hagyja szó nélkül a kereskedelmi tévécsatorna reklámadó elleni hadjáratát.

Közleményben reagált a Miniszterelnökség az RTL Klub-nak. Ezt írják:

„A Kormány álláspontja szerint helytelen, hogy az RTL Klub bosszúhadjáratot indít azért, mert Magyarországon is adót kell fizetnie. Az pedig egész egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a kormánytagok családtagjain, mint például a miniszterelnök édesapján akar bosszút állni ezért. Magyarországon a kisvállalkozások is fizetnek adót, nem is egyet, hanem többfélét. Teljesen természetes, hogy egy sokmilliárdos árbevételű cégnek, mint az RTL Klubnak is adót kell fizetnie. Nekik is, ugyanúgy, mint másoknak, ki kell venniük a részüket a közteherviselésből. A reklámpiac más szereplői is kifizetik a reklámadót, mégsem indítanak bosszúhadjáratot”.

A csatorna valóságos hadjáratot indított a szerdán elfogadott reklámadó ellen. A nemzetközi médiakonszern aggályosnak tartja, hogy nekik kell fizetni a reklámadó teljes bevételének közel felét, míg a teljes reklámpiacnak csak 15 százalékából részesülnek, ezért levélben fordultak Áder János köztársasági elnökhöz.

A Hír24-nek nyilatkozott Kolosi Péter is. Az RTL Klub programigazgatója szerint a reklámtörvény “mélyütés”, a cél vele pedig a csatorna gazdasági függetlenségének megtörése és hogy ne maradjon egy független tömegmédium se.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik