Belföld

Tüntettek az Origóért

Menesztették a hírportál főszerkesztőjét, a média tiltakozott. A Hír24 is ott volt a helyszínen.

Respect Origo!

A Hír24 állásfoglalása az ügyről

Egy nappal Magyarország Fekete hétfője után – ezzel a címmel hirdettek szimpátiatüntetést az Origo hírportál szerkesztősége elé. Az apropó: elküldték Sáling Gergőt, a portál főszerkesztőjét.

A Hír24 helyszínen lévő tudósítója szerint több százan gyűltek össze a Dob utcában, ahol a szerkesztőségek szolidaritási nyilatkozataikat olvassák fel. A tömeg a gyülekezés után elindult a Kossuth térre.


Fotók: Berecz Valter

Az eseményről egyébként az Origo is tudósított.

“Ez a legnémább tüntetés evör” – mondja a helyszínen lévő tudósítónk, aki megjegyezte, hogy miközben a többségében újságírókból álló menet a Kossuth térre vonult, az út széléről valaki bekiabálta: “Éljen Zámbó Jimmy!”

A Nyugatihoz érve már skandál a tömeg.

“Szabad ország, szabad média!” – ezt már a Kossuth téren skandálják.

A szervezők – vagyis a Kettős Mérce blog írói – megköszönték a résztvevőknek, hogy szolidaritásukról biztosították az Origo szerkesztőségét, és kiálltak a sajtószabadságért, majd a demonstráció a himnusz eléneklésével ért véget.

Fotó: Hír24

Sportos kiállás

A Jégkorongblog szakított az Origóval. Magyarország legjelentősebb hokival foglalkozó portálja kedden úgy döntött, azonnali hatállyal felmondja az oldallal kötött együttműködési megállapodást

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik