Belföld

Így néz ki egy politikus által írt 900 milliós számla

Az Index birtokába jutott egy dokumentum, az alján Sipos Péter Együtt-PM-es politikus aláírásával és a halandó számára felfoghatatlan összeggel.

A hegyvidéki önkormányzat Együtt-PM-es képviselője 2008-ban csinálta meg nagy üzletét, le is számlázta rendesen. Az Indexhez eljuttatott másolat tanúsága szerint a politikus hat éve adott el egy biatorbágyi telket az Immogrinvest Ingatlanberuházó és Hasznosító Kft.-nek 3 035 475 euróért, azaz mai árfolyamon több mint 900 millió forintért – írja a lap.

Forrás: Index.hu

Sipos Péterre akkor figyelt fel a közvélemény, amikor vagyonnyilatkozatából kiderült, egyik évről a másikra százmilliókkal lett szegényebb. Azt mondta, ő már öreg, mindenét szétosztotta gyermekei között. A Magyar Nemzet e heti cikke szerint azonban Sipost nem annyira az atyai gondoskodás, mint inkább az adóelkerülés motiválta.

A lap szerint a politikus több mint tíz éve vett üzlettársaival több biatorbágyi telket, amelyeket az önkormányzat hamarosan belterületté minősített. Az így felértékelődött földeket pár év múlva óriási haszonnal értékesítették, a bevétel utáni adót viszont nem fizették be. A végrehajtóktól próbálta tehát óvni ingatlanjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik