Belföld

Ma éjfél a határidő

Vásárhely24
Vásárhely24

2014. 05. 20. 08:49

Május 20-án jár le az szja-bevallás leadási határideje.

Ma éjfélkor jár le a személyi jövedelemadó bevallás benyújtásának határideje. A kitöltött és aláírt nyilatkozatokat az előző évekhez hasonlóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain, a postán és az ügyfélkapun keresztül lehet eljuttatni az adóhatósághoz.

Ha valaki május 20-ig, önhibáján kívül nem tudja leadni a bevallását, az akadály megszűnése utáni 15 napon belül, a késedelem okát megfelelően igazolva még megteheti. Ellenkező esetben a NAV mulasztási bírságot szabhat ki.

A bevallás elkészítésekor legcélszerűbb a kitöltő-programot használni, mellyel a hibák zöme kiszűrhető. A papír alapú kitöltésnél nem árt ellenőrizni az aláírás meglétét és azt, hogy a családi kedvezmény esetén pontosan adták-e meg a gyerekek, eltartottak adatait. Fontos a részletező lapok számának megjelölése is – figyelmeztet a hatóság.

Azoknak, akik az utolsó napon szembesülnek azzal, hogy pótlólagos befizetési kötelezettség terheli őket, jó tudniuk, hogy a 150 ezer forintot meg nem haladó összegre, legfeljebb hat hónapra részletfizetést lehet kérni a bevallásban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2011. március 4.
A Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ főbejárata a VII. kerületi Péterfy Sándor utcában. A felvétel 2011. február 25-én készült. 
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.