Belföld

Túl sok csillagot tett ki, törölték Széles szállóját

szeles-gabor(960x640)(1).jpg (széles gábor, )
szeles-gabor(960x640)(1).jpg (széles gábor, )

A zalacsányi Batthyány Kastélyszálló már nem szerepel a Hotelstars Union szállodaminősítési listáján – írja az Origo.

Ahogy arról beszámoltunk Széles Gábor zalacsányi szállójára tavaly került ki egy negyedik csillag. Miután az Origo beszámolt a csillaggyarapodásról, az üzletember beperelte a lapot, és Facebookon közölt fotóval is próbálta bebizonyítani igazát.

Nem tett egyébként semmi szabályba ütközőt: 2009 óta van rá lehetőség, hogy akármennyi csillagot kitegyen egy hotel. Azonban ez esetben egy védett tanúsítvány csillagairól volt szó, és mivel az ehhez szükséges minősítést nem szerezte meg, ezért a szállodát kitették a Hotelstars Unionból – derül ki a lap cikkéből.

„Tájékoztattuk a szállodát, hogy nem teljesíti a szerződésben foglaltakat, ezért nem tudjuk tovább a tagjaink között tartani” – árulta el az Origónak Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára.

Széles Gábor a lap megkeresésére annyit mondott, hogy szerinte egyrészt nem igaz, hogy ilyen történt volna, másrészt szerinte ezt az információt “csak a balliberális sajtó akarja elterjeszteni a közvéleményben”.

A sztárok nem játszanak akárhol

A zalacsányi hotelbe és golfpályába ölt milliárdokról, negyedik csillag elhelyezéséről, a szálloda igazgatójának menesztéséről és a jövőbeli ötödik csillagról is kérdeztük Széles Gábor nagyinterjúnkban. Ezt ide kattintva olvashatja el.

Mit mondanak a csillagok?

A Hotelstars Union egy Európa-szerte használt szállodaminősítési rendszer. Magyarországon 2012-ben ismerte el hivatalosan a kormány. A kategorizálást a szállodaszövetség végzi, ellenőrzik a Hotelstars Union szempontrendszere alapján, hogy a hozzájuk jelentkező szálloda rendelkezik-e a szükséges felszereléssel.

Egy kétcsillagos szállónak nem kell különálló recepciós pult, de egy háromcsillagosnak már igen. Vagy öt Hotelstars-csillagot nem kaphat az a hotel, amelynek nincs legalább két lakosztálya, sőt, ezekben alapfelszerelés a papucs, míg a négycsillagosoknál elég csak felkínálni a lehetőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik