Belföld

Agyonvert a nyílt utcán egy ismeretlent egy őrjöngő részeg fiatal

Korábban mindenkibe belekötött, akivel csak találkozott.

Másodfokon hét év hat hónap börtönre ítélt a Szegedi Ítélőtábla büntetőtanácsa egy most húsz éves tiszaszentimrei fiatalt, aki két évvel ezelőtt, a nyílt utcán részegen halálra vert egy ismeretlen férfit.

A vádirat szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Újszentgyörgy óvodájában, egy falunapon indult a tragikus éjszaka. A most elítélt férfi a mulatságon rengeteget ivott, amitől kötekedővé, agresszívvá vált. Felment a színpadra, illetve többekbe belekötött. Este tíz óra előtt nem sokkal két – szintén ittas férfit – meg is ütött. Ők nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták a fiatal férfival való találkozást.

Éjfél körül hazai indult a barátaival Tiszaszentimrére. Ekkor találkozott össze későbbi áldozatával. Az ugyancsak részeg férfi szintén a falunapról tartott haza. A banda rákiabált. Azt kérdezték tőle, mennyi az idő, mire a férfi azt válaszolta: “Éjfél múlt, menjetek haza!”. Ezt követően csattant el az első pofon. A férfi az ütéstől a földre esett, beverte a fejét, egyúttal elvesztette az eszméletét. A galeri egyik tagja ellenőrizte a mozdulatlan áldozatuk pulzusát, majd miután úgy látták, hogy él, magára hagyták.

A verekedő férfinak azonban még ez sem volt elég. Később visszament, majd a földön fekvő férfit újra megütötte, megrugdosta. Mielőtt sorsára hagyta volna a zsebéből kivette a cigarettáját és még néhány száz forintot.

Az orvosszakértői vélemény szerint a második a verés már nem számított; a férfi halálát az első ütést követő fejsérülés okozta. Öt nappal később, a szolnoki kórházban hunyt el.

A most húsz éves fiatal férfit az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék 6 év börtönre ítélte. Ezt most a szegedi táblabíróság hét és fél évre súlyosbította. Az indoklás szerint az első fokú ítélet enyhe volt. A bíróság mindenképpen indokoltnak látta, hogy a büntetés meghaladja a középmértéket (ez jelen esetben 7 év), ezért is adott helyt az ügyész büntetés súlyosítására irányuló indítványának. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik