Szórakozás

Rágyújtotta a házat egy családra egy féltékeny exférj

A szegedi táblabíróság lényegében helybenhagyta a gyilkosságra készülő férfi ellen hozott első fokú ítéletet.

Hét és fél év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla kirendelt büntetőtanácsa azt a medgyesbodzási férfit, aki még 2012 nyarán rágyújtotta a házat egy négytagú családra.

A vádirat szerint a pszichés zavarokkal, illetve alkohol problémákkal küzdő férfi nem bírta feldolgozni, hogy szétment a feleségével. Féltékenykedni kezdett, elsősorban egy bizonyos férfira, akit többször meg is fenyegetett a volt neje előtt.

Két éve, az egyik szegedi szeméttelepen talált egy szivacsból készült ágybetétet, valamint egy festékes kupában motorbenzint. Ekkor határozta el, hogy bosszút áll a sértetten, úgy, hogy rá gyújtja a házát – olvasható a táblabíróság közleményében, melyből az is kiderül, a féltékeny férfi egyértelműen tudta, hogy kiszemelt áldozata nem egyedül lesz otthon.

Kerékpáron tette meg az utat Szegedtől a Békés megyei faluig. A bűntett napján, két sör után, egy ideig egy elhagyott, közeli házban várt, majd az est beálltát követően, telepakolta a benzinbe mártott szivacsokkal, a főépülettel egybeépített fészer tetőszerkezetét, és meggyújtotta azt.

A szomszéd vette észre a tüzet. Ő szólt a családnak is, amely így ki tudott menekülni.

A halálos következmény elmaradása csak a szerencsés véletlennek tudható be, a vádlott a tette elkövetésekor belenyugodott abba, hogy cselekménye következtében több ember is meghalhat – írja bírósági nyilatkozata.

A férfit a Gyulai Törvényszék tavaly ősszel 7 év 6 hónap fegyházra ítélte, a vádlott és a védője azonban enyhítésért fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblához.

A táblabíróság úgy látta, a törvényszék arányos büntetést szabott ki, a végrehajtási fokot ugyanakkor fegyházról börtönre enyhítette. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik