Belföld

A bíróságok is sújtják a hiteleseket

Van, hogy hónapokat kell várni a végrehajtási eljárások korlátozására indított perekre, így az adósok még rosszabb helyzetbe kerülnek, a végrehajtók hónapokra megbénítják az életüket.

Noha soron kívüli eljárásban, 15 napon belül kellene a bíróságoknak tárgyalniuk a végrehajtási eljárások korlátozására indított pereket, sok esetben hónapokig kell várniuk erre a devizahiteleseknek – írta a Magyar Nemzet.

A végrehajtás felfüggesztése többek között azért nagyon fontos az adósoknak, mert amíg a bíróság nem dönt a korlátozásról, addig havi bérük jelentős részét levonják a végrehajtók, számos esetben a hiteles autóját is kivonják a forgalomból,  vagy akár el is árverezik.

A lap szombati számában az Országos Bírósági Hivatal úgy reagált a több érintett devizahitelestől származó információra, hogy az ilyen esetek egyedi jellegűek és nem gyakoriak.

Válaszukban jelezték azt is, hogy amennyiben az eljárásban részt vevő felet az eljárási határidő be nem tartása miatt konkrét, igazolható kár éri, akkor az polgári perben érvényesíthető a bírósággal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik