Gazdaság

„Utoljára 1958-ban rendeltek ítéletet a Legfelsőbb Bíróságtól”

Ezt Bodnár Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a devizahiteles kérdéssel kapcsolatban.

Utoljára 1958-ban fordult elő az, hogy valaki ítéletet rendelt a Legfelsőbb Bíróságtól. Kádár elvtárs ugyanakkor nem a rádióban üzent – fogalmazott a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, hozzátéve, hogy példátlan beavatkozás történt a bírói függetlenségbe, mikor Orbán Viktor “rászólt” a Kúriára, hozzon jogegységi döntést a devizahitelügyekkel kapcsolatban.

Bodnár Zoltán kiemelte: mindenki tudta, hogy devizakölcsönt vett fel, tisztában voltak a tartozással, az árfolyamkockázat sosem volt a bankoké, az ügyfelek vállalták azt az alacsony kamatért.

Az egyetemi docens emellett úgy véli, a devizahiteles történet túl van dimenzionálva, kevesebb embert érint, mint amennyi a kommunikációból kitűnik.

Az ingyenes pénzfelvétellel kapcsolatban azt mondta: szocializmusban sem volt olyan, hogy ingyen kellett szolgáltatniuk a szolgáltatóknak, ez egészen elképesztő dolog. Hozzátette: fogyasztói alapjogra hivatkoznak, de ez az állatfajta nem létezik. Ha csak most meg nem csinálják.

A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti meg.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik