Belföld

Nyilvánossá kell tenni a trafikpályázatokat

A Demokratikus Koalíció jogerősen is megnyerte a pert, a bíróság a trafikpályázatok iratainak nyilvánosságra hozatalára kötelezi a nemzeti fejlesztési minisztert.

Molnár Csaba, a párt alelnöke szerint a fejlesztési tárcának alapvetően három típusú adatot kell átadnia pártjának: a koncessziós pályázatokat elbíráló bizottságokban helyet foglaló személyek nevét, az összes pályázati bírálati lapot és az értékelési jegyzőkönyvet.

Ezekből a dokumentumokból kiderülhet, kik azok a „bűnösök, akik végrehajtották a Fidesz politikai akaratát és átjátszották a haveroknak atrafikkoncessziókat”, továbbá arra is fény derülhet, hogy miként nyerhettek fideszesek az akár több évtizede trafikot üzemeltető pályázókkal szemben – idézi az Index a politikust.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) később, az írásbeli ítélet pontos ismeretében dönt az esetleges rendkívüli perorvoslatról – közölte a szaktárca az MTI-vel. A pert egyébként tavaly júniusban indította Molnár Csaba és egy ügyvédi iroda. Novemberben az elsőfokú bíróság nem jogerősen az adatok nyilvánosságára kötelezte a NFM-et, a döntés ellen azonban a tárca fellebbezett, ezért volt szükség a másodfokú eljárásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik