Belföld

Nem lepte meg a pártot az MSZP-sről kiszivárgott fotó

Fideszes figyelemelterelésnek tartja Mesterházy Attila azt, hogy a Magyar Nemzet online kiadása szerint a szocialista Molnár Zsolt szkinhedekkel együtt tüntetett 1992-ben.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője kedden az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a Fidesz arról próbálja elterelni a figyelmet, hogy a Jobbikkal közösen “megválasztottak egy büntetett előéletű képviselőt alelnöknek”. Hangsúlyozta, az MSZP világosan fogalmazott, nem támogatja Sneider Tamás (Jobbik) jelölését a parlament alelnökének és nem is szavazták meg.

Mesterházy Attila közölte, nem most tudta meg, hogy léteznek ilyen felvételek. “Többször felvetődött ez, úgyhogy ilyen értelemben semmi újdonság nincs számunkra benne” – fogalmazott. Molnár Zsolt az MTI-nek nyilatkozva és közleményében is cáfolta, valótlannak nevezte a portálon megjelent hírt. Kijelentette: semmilyen szélsőséges mozgalomnak nem volt tagja, nem volt szkinhed.

Felidézte, hogy 1992. október 23-án, amikor a Kossuth téren kifütyülték Göncz Árpád akkori köztársasági elnököt, nagyon rossz idő volt, a barátaival érkezett és semmilyen szkinhed nem állt a közelében. Sokan fütyültek, de ő nem fütyült. Nagyon zavaros esemény volt, nem lehetett tudni, ki miért fütyül, volt, aki Göncz Árpádot fütyülte ki, volt, aki meg az így tiltakozókat fütyülte ki; össze is szólalkoztak az emberek, de nem szkinhedek voltak – idézte fel az akkori eseményeket.

Sporteseményeken, rendezvényeken, kirándulásokon – ha az időjárás ezt szükségessé teszi – rendszeresen hordott és hord kapucnis pulóvert, ám ez nincs összefüggésben semmifajta világnézettel – hangsúlyozta Molnár Zsolt, aki megmutatta egy akkori fotóját is, amelyen nem volt kopaszra vágva a haja. Állítása szerint a fotót nyolc éve hordja magánál.

Molnár Zsolt szerint ha szkinhed lett volna, az nemzetbiztonsági átvilágításakor kiderült volna. Közleményében azt is tudatta, jogi lépéseket tesz ezek után mindenki ellen, aki azt állítja róla, hogy szkinhed volt.

Az mno.hu értesülései szerint Molnár Zsolt, aki 2006 óta a szocialista párt országgyűlési frakciójának tagja szkinhedekkel tüntetett, még 1992-ben. Az mno.hu egy a 168 Óra fotósa által készített, és a hetilapban is megjelent fotót is közölt, amelyen az mno.hu szerint Molnár Zsolt látható “a bőrfejűekre jellemzően fejére húzott kapucniban szkinhedekkel”. Mint írták: a politikus “a baloldal által sokszor mélyen elítélt, az SZDSZ-alapító Göncz Árpád egykori köztársasági elnök elhíresült, 1992-es Kossuth téri kifütyülésén” vett részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik