Belföld

Tagadja szkinhead múltját az MSZP-s

A Magyar Nemzet Online szerint Molnár Zsolt is azok közt volt, akik kifütyülték 1992. október 23-án a Kossuth téren Göncz Árpád akkori államfőt.

Az internetes lap a 168 Órában egykor megjelent kapucnis fotón azonosította a szocialista politikust, külön kiemelve, hogy az akkori parlamenti ellenzék – az MSZP és az SZDSZ – a történtek után állította, hogy a rendbontók bőrfejűek voltak és fasiszta jelszavakat kiabáltak. Molnár Zsolt azt elismerte, hogy lehetett olyan rendezvényen korábban, ahol bőrfejűek is voltak, de soha életében nem volt szkinhed. „Viccnek, illetve hazugságnak nevezte, hogy ő maga bármilyen ilyen irányzatú mozgalomban szerepet vállalt volna.”

Az MSZP-s képviselőről a lap egy kapucnis archív fotót közölt, amelyet az 1992-es, Göncz Árpád elleni tüntetésen készített a 168 Óra fotósa. Mint a Magyar Nemzet írta, Molnár azok között volt, akik kifütyülték a Kossuth téren az akkori köztársasági elnököt, és ezzel megakadályozták őt október 23-i beszéde megtartásában.

A kifütyülésről szóló MTV-felvétel kapcsán a Magyar Televízió Bánó András (jelenleg ATV – a szerk.) vezette Egyenleg című műsora is “belekeveredett a botrányba”. Többen ugyanis – például az akkor az MTV híradójánál dolgozó Császár Attila (jelenleg Hír TV – a szerk.) is – azt állították, hogy az ünnepségről készült felvételt manipulatív módon megvágták, hogy az a baloldal véleményét támassza alá.

A Magyar Nemzet Online Molnár kapucnis fotóját párhuzamba állítja azzal, hogy az MSZP hevesen ellenzi „állítólagos szkinhedmúltja miatt a jobbikos Sneider Tamás jelölését az Országgyűlés alelnöki posztjára”. Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottság elnöke volt az elmúlt négy évben, és az MSZP őt jelölte a következő időszakra is a testület élére – emlékeztet a lap.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke április 24-én jelentette be, hogy Sneider Tamást, a párt alelnökét jelölik az Országgyűlés alelnöki tisztjére. Ujhelyi István, a Ház leköszönő szocialista alelnöke erre úgy reagált, az egész ország szégyene lesz, ha egy olyan “fasisztoid múlttal” rendelkező ember, mint a jobbikos Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke lehet. Azt írta: Sneider a  kilencvenes évek elején az egri Nemzeti Ifjak Egyesületének volt a vezetője. A sajtóban megjelent információk szerint az egykoron még “Roy” néven ismert bandavezérrel szemben vádat is emeltek, miután “leütött” egy roma férfit – fűzte hozzá.

Az új Országgyűlés frakcióvezetői hétfőn este megállapodtak arról, kiket javasolnak parlamenti tisztségviselőknek. A képviselőcsoportok közös javaslatot terjesztenek a Ház elé a jelöltek személyéről. Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője viszont arról beszélt: sok mindenben eredményre jutottak, azzal azonban nem értenek egyet, hogy a jobbikos Sneider Tamás az Országgyűlés alelnöke legyen, így azt nem is fogják megszavazni. Schiffer András, az LMP frakcióvezetője ugyancsak arról számolt be, hogy pártja sem tudja elfogadni Sneider Tamást közös jelöltként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik