Belföld

Így változtat a menetrenden a BKK a hosszú hétvégén

A május elsejei - az idei leghosszabb - hosszú hétvégén az ilyenkor jellemző utazási szokásokhoz igazítja a közösségi közlekedést a fővárosban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), csütörtökön ünnepnapi, pénteken szombati menetrend szerint közlekednek a járatok.

A BKK szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint május elsején, csütörtökön, a munka ünnepén a BKK járatai az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek. A bevásárlóközpontok zárva tartása miatt a 22-es busz helyett a 22A, a 64-es helyett a 64A, a 104-es helyett a 104A, a 123-as helyett a 123A, a 126-os helyett a 126A, a 162-es helyett pedig a 262-es busz közlekedik. Nem tér be az áruházakhoz a 38-as, a 92-es, a 135-ös, a 138-as, a 204-es és a 218-as járat. A 140B busz a Törökbálint, bevásárlóközpont végállomás helyett csak a Határ utcai megállóig jár.

Csütörtökről péntekre, péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjjel az éjszakai járatok a hétvégi éjszakai menetrend szerint közlekednek. Pénteken és szombaton a BKK járatai a szombati menetrend szerint közlekednek.

A BKK közleményében kitért arra is, hogy a következő hétvégén, május 10-én, szombaton a pihenőnappá nyilvánított május 2-ai pénteki munkanapot kell ledolgozni, ezért akkor az iskolaszünetben érvényes pénteki menetrend szerint lehet utazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik