Belföld

Halálos fenyegetést kapott a lottónyertes

Az egyik zsaroló hárommillió forintot követelt Andraschek Lászlótól. Azt mondta, ha nem kapja meg a pénzt, kioltja az életét.

Gyökeres fordulatot vett Andraschek László és felesége élete, miután megnyerték a skandináv lottó több mint hatszázmillió forintos főnyereményét. A hirtelen jött gazdagságtól mégsem szálltak el, most is ugyanolyan kávét isznak például minden reggel, mint korábban, és ugyanazt az olcsó cigarettát szívják hozzá.

A férfi a Blikknek elmondta, amikor bementek a bankba, hogy számlát nyissanak a nyereményüknek, először kétkedve néztek rájuk, amikor azonban előkerült a Szerencsejáték Zrt. igazolása a több százmilliós nyeremény utalásáról, egyből a luxusváróba vezették őket az ügyféltérből.

Rövid idő múlva aztán fenyegető telefonok, zsarolások árnyékolták be a boldogságukat. Volt, aki azzal hívta fel őket, hogy azonnal vigyenek 3 millió forintot egy parkolóba, különben végeznek velük. De akadt olyan is, aki 150 milliót kért azért, hogy munkahelyét megmenthesse a csődtől. Ilyen és hasonló hívásokat a mai napig is kap a pár.

Andraschekék most azt fontolgatják, hogy létrehoznak egy közösséget, és szenvedélybetegeknek segítenek kimászni a bajból. László ugyanis korábban testközelből is megtapasztalhatta, hogyan dönti romba az ember életét az alkohol. Egyszer kis híján végzett magával az ital hatása alatt. Szerencsére azonban ez az időszak már a múlté – mondta el a bulvárlapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik