Belföld

A Fidesz újabb EU elleni harcra kéri Orbánt

A Fidesz kiáll az Erzsébet-program és a SZÉP-kártya mellett, amelyek ügyében a kötelezettségszegési eljárás bírósági szakaszba ért.

Az ügy azt mutatja, hogy az EU-nak nem tetszik Európa egyik legsikeresebb szociális jellegű programja. Ehelyett “inkább a francia multik érdekeit védi” – mondta a párt szóvivője. Az Erzsébet-program segítségével olyan rászoruló családok, idősek, gyermekek nyaralhatnak, akik egyébként ezt anyagi helyzetük miatt nem tudnák megtenni. Az elmúlt két évben több mint 250 ezer ember, köztük 100 ezer gyermek üdülhetett így, idén pedig további 125 ezer embernek lesz erre lehetősége – mondta.

Nem először kell felvennünk a kesztyűt Brüsszellel annak érdekében, hogy megvédjük a magyar emberek érdekeit. (…) Nem fogjuk hagyni, hogy a több százezer nehéz helyzetben élő magyar számára pihenést és kikapcsolódást biztosító programért büntessék Magyarországot, a külföldi multik érdekei miatt” – fogalmazott Zsigó Róbert, aki szerint kiállnak a SZÉP-kártya mellett is, amely a belföldi turizmus legfőbb fizetési eszköze 2011 óta.

A Fidesz-KDNP kéri a kormányt: ahogyan a szabad pálinkafőzés ügyében, úgy az Erzsébet-utalvány és -program, valamint a SZÉP-kártya védelmében is tegyen meg mindent. A szóvivő közölte: a kormánypártok európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjei szintén maximálisan kiállnak a magyar emberek mellett, és mindent megtesznek ebben az ügyben is.

Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a magyar termőföld védelmének érdekében, Zsigó Róbert azt mondta: komédiának tartják a kezdeményezést, hiszen az új parlament hamarosan összeül, “addig pedig nem szeretnénk színházat csinálni azoknak, akik nem kerültek be az új parlamentbe”.

A Fidesz szóvivőjét arról is kérdezték, hogy az Index szerdán – jegybanki informátorra hivatkozva – azt írta: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) százmilliárd forintnál is többet költ új ingatlanokra, egy Guarneri-hegedűre és egy Bruegel-festményre vagy éppen a Design Terminál és a Zeneművészeti Egyetem támogatására. Zsigó Róbert azt válaszolta, nem ismeri a részleteket, és kérte az újságírót, hogy az MNB-t keresse az ügyben. Az MNB egyébként szerdán azt közölte, hogy büntetőfeljelentést tesz az Index cikke miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik