Belföld

Schiffer: „Nem leszünk norvég gyarmat!”

Az LMP társelnöke üzent Lázár Jánosnak, szerinte inkább az oroszoktól kellene félteni az országot.

Napok óta a Norvég Civil Támogatási Alap tartja lázban a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, aki szerint a magyar civil társadalom fejlesztésére szánt pénzeinek szétosztásába beleszólhat egy ellenzéki párt, mégpedig az LMP.

Az alap milliárdos keretösszegéből 1,5 és 21 millió forint közötti pénzekkel különböző civil pályázatokat támogat, ezeket a támogatásokat pedig az Ökotárs Alapítvány által vezetett civil konzorcium osztja szét a pályázók között. A szervezet „ezer szállal kötődik” az LMP-hez, de a zöldpártnál állítják, nincs közük az Ökotárs Alapítványhoz.

Jobbikos szál a történetben

Schiffer András most a Facebookon üzent a kormánynak, mint írja, nem lesznek norvég gyarmat.

„A Kormány leleplezte, hogy a Norvég Alap támogatásait szétosztó Ökotárs Alapítványnál két – a pártból amúgy jó régen kilépett – LMP-tag is dolgozik, s Norvégia így próbál politikai befolyásra szert tenni. A helyzet ennél súlyosabb! Az Ökotárs Alapítvány könyvvizsgálatát jó ideje Bödecs Barnabás, korábbi jobbikos képviselő cége végzi. Az unión kívüli Norvég Királyság tehát egyszerre kíván az LMP-n és a Jobbikon keresztül beavatkozni Magyarország belügyeibe.”

Majd komolyra fordítja a szót:

„A magyar kormány tehát nem az NSA-tól, nem a 80% feletti államadósságtól, nem a német bankoktól, nem az orosz gáztól és nem is az orosz atomtól, hanem a norvég civil támogatásoktól félti Magyarország függetlenségét. Szép kilátások” – üzente Schiffer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik