Belföld

Príma hétvége vár ránk, csak egy kicsit rövidebb az átlagosnál

Szikrázóan napos időt tartogat a szombat és a vasárnap is. De az első igazi tavaszi hétvégét csak 47 órán át élvezhetjük.

Kapcsolódó cikkek

Szombaton igazi tavaszi időre számíthatunk, felhőt csak elvétve láthatunk majd az égen – derül ki az Időkép előrejelzéséből. Helyenként megélénkül az északkeleti szél. A hajnali 1-7 fok után napközben 16-20 fokig melegszik a levegő. Ne feledjék: ma este lesz a Föld Órája elnevezésű globális környezetvédelmi akció, amikor egy órára elsötétül planétánk számos települése, köztük sok magyar város is. Ráadásul idehaza nem csak energiát lehet nyerni a villanyoltással. Hogy még mit, azt ide kattintva tudhatja meg.

Az egyetlen kellemetlen hírünk, hogy ez a szép tavaszi hétvége rövidebb lesz egy órával a szokásosnál, mivel szombatról vasárnapra virradó éjjel van a tavaszi óraátállítás ideje, amit a magyarok többsége szívből gyűlöl. Erről itt olvashat bővebben.

Vasárnap is folytatódik a napos idő, csak északnyugaton élénkülhet meg a délies szél. Az északkeleti tájakon élők enyhén fagyos reggelre ébredhetnek, délutánra viszont megint 20 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet.

Hétfőn is marad a szép idő, bár egy hidegfront súrolja az országot. Ennek köszönhetően elszórtan egy-egy zápor is lehet, de ismét 20 fok körüli melegre számíthatunk.

Keddre aztán némileg mérséklődik a felmelegedés, de még a napsütésé lesz a főszerep. A felhők szerdán érkeznek meg térségünkbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik