Belföld

Nem lehet elég korán kezdeni

Mégpedig a áldozattá és elkövetővé válás elkerülésének oktatását. A vásárhelyi ovisok hétfőn az egyenruhások munkájával ismerkedtek.

A vásárhelyi rendőrség, az önkormányzattal és a Szent István város rehabilitációs programmal együttműködve indított hétfőn az Ovizsaru programot. A város 15 óvodájából több mint 400 gyermek vesz részt az játékos oktató napon.

Dr. Rádi Norbert, városi rendőrkapitány elmondta, nem lehet elég korán kezdeni a bűnmegelőzésre, veszélyforrásokra való figyelemfelhívást. A napra az életkori sajátosságoknak megfelelően készültek a rendőrök, tűzoltók és mentősök. Az ezen a napon tanítottaknak majd csak később lesz hozadéka, de a kicsik igen fogékonyak az ilyen téma iránt, főleg játékos formában.

A programot még a Fejér megyei rendőrkapitányság találta ki, 2010 óta pedig a vásárhelyi zsaruk ennek a megyei élharcosai. Bozókiné Szabó Ildikó, a szabadság téri óvoda szakmai vezetője számos állomásból felépített pályát állított össze. A testületek munkája mellett, a kicsik barkácsolhatnak is. Közlekedési táblákat, járműveket építenek.

A kicsiket emellett a környezettudatos életre is oktatják a szelektív hulladékgyűjtés bemutatásán keresztül. A rendezvény szabad téri részével egyébként nincs szerencséjük a vásárhelyi rendőröknek, két éve a Hódtóba tervezett napot a Kossuth csarnokába kellett áthelyezni az eső miatt.

Délután a városházán konferenciát tartanak szakemberek és város óvodapedagógusai részvételével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik