Belföld

Óvodafejlesztés Győrben, 420 millió forintból

Összesen 420 millió forintos fejlesztést hajt végre Győrszentiván városrész egyik óvodájában a kisalföldi megyeszékhely önkormányzata.

Tájékoztatásuk szerint e célra 200 millió forintot nyertek el a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán, amit 220 milliós saját forrással egészítettek ki.

A beruházás eredményeként a Sugár úti óvoda alapterülete a jelenlegi 200 négyzetméterről 1200 négyzetméterre bővül, így ide költözhet az a két részleg, amelyik egy-egy helyi általános iskolában működik, az ottani férőhelyek számát csökkentve.

“Győrszentiván a város egyik dinamikusan fejlődő településrésze, amelynek lakosságszáma is jelentősen növekedett. Sok a beköltöző fiatal család, így a gyerekek száma is folyamatosan nő. Emiatt kellett már az elmúlt években is megoldani a férőhelybővítést, amire most, a sikeres uniós pályázat és az önkormányzat támogatása révén végleges megoldást tudtunk találni” – idézi a közlemény Borkai Zsolt polgármestert, jelezve: az év végére lezáruló fejlesztés eredményeként teljes egészében akadálymentesítik a létesítményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik