Belföld

Bebambizással zárult a hagymás, zivataros ünnep

Orbán képes megváltoztatni az időjárást. Semjén elfeküdte a nyakát, Botka kinőtte a ruhásszekrényt. Rogán cumiztatott, Szél Betti szájzárat kapott. A balosok kapituláltak a vihar előtt, aztán mégsem. Ló s popra ropás. Ünnepi percről percre hagymával.

17.57 Hagyma vagy hagymáz – ez a kérdés, válasszatok!

Tavaszi költői képpel élt délelőtt a miniszterelnök, méghozzá azzal, hogy ilyentájt a gyümölcsfákat metszegető kertész észreveheti: a földben felejtett hagyma lejjebb fúrta magát az anyaföldbe, fönt pedig szép zöld hajtást hozott. A miniszterelnök szerint pont ilyen a szabadság is: ahogy a „hagyma csak nődögél ősz óta”, úgy “nődögél a szabadság is” évtizedek óta. Indult ugye 1848-49-cel, és elér egészen a mai rezsiharcig..

A virághagyma három fázisával köszönjük meg kormányfőnknek ezt a mai napot. (Tessék csemegézni a kifutós fotón, kincs minden pixele.)


Fotó: Tóth Richi; Montázs: Kummer

 

17.51 Zászló állt egy ünneplő kutya hátába

A zavart eb túlélte a különös attakot, s most a fák között szaladgálva lengeti gerincén a trikolórt. Pincsik haza!

 

17.43 A bebambizás után eláztak a lengyelek, most megint bambiznak – zivataros koszorúzás a Bem téren

A szakadó eső ellenére viszonylag sok lengyel futott át a Bambi presszóból (16.54-es hírünk) a Tarlós-féle Bem téri koszorúzásra. A CÖF-ösök is érezték, hogy nem ez lesz az ünnep legpátoszosabb eseménye: villámgyors koszorúzás, három himnusz (magyar, lengyel, székely), a vasárnapi programok (szentmise) kihirdetése, majd irány újra a menedék.


Fotó: Neményi Zivatar Márton

 

17.41 A lengyelek hazavinnék Orbánt

Adjuk?

 

17.34 Röpülnek a kokárdák

Mindjárt tetszenek kapni egy jó kis tarlósos összefoglalóta Bem térről, de addig is egy ünnepi, petőfis-pamutos-lenonos muzsika.

 

16.58 Mesterházy és egy bazi nagy iksz is a Klubrádióban

A szocialista elnök is vitára hívta Orbánt, sőt azt is javasolta, mind a százhat választókerületben vitázzon egy nyilvánosat a fideszes és az összefogásos jelölt.

Mesterházy eztán gyakorlatilag lehülyézte Orbánt (“klinikai eset”) amiatt, hogy a kormányfő reggeli beszédében egy lapon említette a Nemzeti dalt a rezsicsökkentéssel.

Szóba kerül, hogy fertály órával korábban Gyurcsány (szintén a Klubrádióban) arra biztatta Mesterházyt, hogy ha összejön a miniszterelnök-jelölti vita, akkor “beszéljen szívből… mondja azt, amit gondol… engedje el magát… ne betanult szövegeket mondjon… és Orbán alul fog maradni vele szemben”. “Egyetértek” – ez a reakció.

“Aki nem akar félni, április hatodikán öt perc magányában el tudja intézni a kérdést… azzal, hogy behúz egy bazi nagy ikszet” az Összefogás mellé – halljuk Mesterházytól. Alighanem eldőlt: a balos kampány középpontjában a hátralévő hetekben a “van mitől félnetek, de inkább ne féljetek, hanem szavazzatok ránk” gondolat áll.

 

16.54 Bebambiznak a lengyelek

Neményi Száguldó Márton kocsmából jelenti az alábbiakat.

A lengyelek imádják a Bambi presszót! Ide menekültünk az eső elől. Amire a kormány milliókat költ (országimázs), azt az időjárás elintézte gyorsba-okosba.

 

16.44 Bajnai a szabad levegő helyett a Klubrádióban beszél

Bajnai Gordon arról nyilatkozik a Klubrádióban, hogy le akarja váltani a „maffiaállamot”, amihez sokféle szavazót kell összefogniuk a balosoknak: az elszántakat, akik járnak fórumokra, meg a fanyalgókat, valamint azokat is, akik félnek megvallani hovatartozásukat.

Bajnai szerint a Fidesz elaknásította a választási rendszert, „nem egyenlő a pálya”.

A volt miniszterelnök délután háromkor mások mellett Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila és Szabó Tímea társaságában megjelent a Patőfi-szobornál, ahová nagygyűlést tervezett az Összefogás, ám azt az utolsó pillanatban – tartva a vihartól – március harmincadikára halasztotta. Ezzel együtt, mindazok számára, akik nem vették hírét a lemondásnak, tartottak egy rövid, ordibátoros mítinget.

A Klubrádió most Március 15. teret alakít.

 

16.23 Kimondja

Még kijjebb.

 

16.19 Vona szikrára vár

Vona Gábor szónoki kérdései közül néhány: szabad-e az a nép, melynek fiai százezrével menekülnek, nincs saját ipara?; szabad-e az a nép, amely a földért vérét ontotta, de ma bárki megveheti azt?; szabade- az a nép, melynek kormanyzópártjai úgy kérik a szavazatokat, hogy programot sem tesznek le?

Vona szerint valódi szabadságharc kell, nem pediglen fideszes hatalmi harc.

“A szabadság ma is itt él bennünk, és elég egy szikra, hogy Attila unokái, Árpád gyermekei megmutassák erejüket… holmi Gyurcsány és Orbán kedvéért nem változunk meg, nem leszünk gyarmat.”

 

16.13 Vona kihívta Orbánt

A Jobbik végszónoka Vona Gábor. A pártelnök vitára hívta ki Orbán Viktort, amiből nyilván semmi nem lesz; miért is állna le egy tizenszázalékos formációval a nagyjából ötven százalékos támogatottságot élvező kormányfő? “Ne legyen gyáva, ne meneküljön!” – így buzdította remélt partnerét Vona.

 

16.08 Tarlóst felfegyverzik

Ezt a kardot kapja délután ötkor a Bem-szobornál a lengyelektől Tarlós István. Le a kommunizmussal! – ez áll rajta. Isten, becsület, haza – ez pedig a dobozán. A felvétel Neményi kollégát dicséri.

 

16.04 Az Összefogás március harmincadikára halasztotta március tizenötödikét

A bal az új időpontban tartja meg a viharveszély miatt elhalasztott nagygyűlését. Csak nehogy essen aznap is.

 

16.01 Matyó bézbólsapka

Van ilyen.

 

15.51 Büdös van Budapesten

Fintorognak olvasóink, mondván, bűzlik Budapest. Bizony sok a flaszeren az ünnepi paripa, és hát nem szokta a fővárosi orr a fincsi lócitromszagot. Még több az animálfekáliáról itt.

 

15.41 Stefka eufemizált buzizást olvasott le a lengyel transzparensről

Neményi kolléga ismét jelentkezik.

A végére azért belefért egy csavar a CÖF-lengyel sajtótájékoztatón: Stefka István Magyar Hírlap-vezér leleplezte, mi áll a lengyelek nagy transzparensén. A következő: “Isten, védd meg Magyarországot és Lengyelországot, védd meg Európát a balliberális pestistől és a szivárványszínű üszkösödéstől”. (Visszaolvastam a jegyzeteimet, a célok között említették a rasszizmus és az antiszemitizmus felszámolását, a homofóbiáról azonban nem volt szó, így nincs önellentmondás.) Az idézetet kétszer kellett felolvasni, hogy a tolmács vissza tudja fordítani lengyelre. Az eseménynek vége. Nem kérdezték meg, van-e kérdés. Nem is jelentkezett senki.

 

15.33 Kitüntető életkép

 

15.13 Cöfös, lengyel – két jóbarát

Neményi kolléga jelenti: “Sajtótájékoztat a CÖF és a lengyelek. Nagy bréking nincs, címszavakban: éljen a civil kurázsi, az EU-nak meg kell üzenni, amit meg kell üzenni, a globális piac ne zabálja fel az államot, szülessen meg minden gyermek és elég a rasszizmusból. Tavaly jöttek hóviharban, idén jöttek szélviharban (na jó, majdnem), és mi is megyünk, ha kell.”

 

15.03 Nézzünk valami gyönyörűségeset

Ő Hetti egy kokárda-katicabogár kombóval.

Küldjék el saját gyermekük hasonlóan trikolorozott fotóját Facebook-oldalunkra!

A BKV viszonylatain készült fölvételek plusz pontot kapnak.

A végén talán galéria lesz belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

14.58 Na, még egyet

Fehér lovon vonulnak be Budapestre.


Fotó: Berecz Valter

 

14.56 Köröndön a Jobbik

Szó ide sem kell.


Fotó: Berecz Valter

 

14.46 Kifosztották a Jobbik zászlóraktárát

Ám csupán a nemzetiszín trikolórokat tulajdonította el az ismeretlen lator, így most szegény szélsőjobb kénytelen zömmel pártos és Árpádsávos lobogókkal ünnepelni.

 

14.42 Kósa kampánykravátlit öltött

Rég volt már, amikor narancsszín nyakkendőben nyomultak a fideszesek. A debreceni Kósa Lajos ma szekrénye mélyére nyúlt.

 

14.34 Az Összefogás leigazolta Hrabalt

Újabb paranormális jelenség: néhai Hrabal írja az Összefogás mai sztoriját (más ilyet nem tud). Idézzük a vonatkozó MTI-hírt: “Tájékoztatjuk előfizetőinket, hogy Mesterházy Attila, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője találkozik azokkal az ünneplőkkel, akik későn értesültek arról, hogy elmarad ünnepi rendezvényük.”

 

14.29 Látszik a fény az alagút végén – kár, hogy nem arra megyünk

Lengyelek a hegy alatt.

 

14.14 Lovat váltott Semjén, de előtte elfeküdte a nyakát

Megérkezett! Végre megkaptuk Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes friss kézdivásárhelyi fotóját!

Fönt a tavalyi object, alant az idei – amolyan ilyen volt, ilyen lett

A fő különbségek között meg kell említenünk a kalap eltűntét, valamint azt, hogy a változatlan mente idén gombolatlanul szervül a politikusra, diszkréten aláhúzva a tekintélyesedő korpuszt. A tavalyi puritán nyergezetet idén püspökbíbor alátét dobja fel, a tavalyi kistestű sárga hókát combosabb fekete váltotta, a jővőbe vetett bizakodó tekintetett pedig közvetlenséget sugárzó “vaze, de elfeküdtem a nyakam” testtartásra cserélte a kereszténydemokrata politikus.

 

14.11 Bajnai mégis kockáztat

Bár az Összefogás a vihartól tartva lemondta délutáni nagygyűlését, azért Bajnai Gordon délután háromkor, szólóban, virágot helyez el a Petőfi szobornál, s mond két jó szót.

 

14.06 Szenzáció! Kétfejű testőrt fotózott Orbán fészbukosa

Ne ragadjunk le a kép főtémájánál, az Alkonyat-kompatibilisen gyermeket ölelő miniszterelnökön. A lényeg hátul látható: egy testőrnek látszó kokárdás testőr hátából egy másik testőr – tán maga Hajdú János főtestőr – nő ki éppen. (Éééés: a miniszterelnök fenékre sandít.)

Emlékeznek a 9.57-es hírünkre, melyben beszámoltunk róla, hogy “hatalmas lobogó nőtt ki egy katona karjából”? Egyetlen nap alatt két ilyen jelenség nem lehet véletlen. Indul a földönkívüli invázió?

 

13.58 Botka László magasabb, mint a ruhásszekrény

Szegeden beszélt a szocialista cerberus.

 

13.51 A kép, amihez nincs mit hozzátenni

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) március 15-i ünnepségén az erdélyi Eresztevényben.

 

13.24 Orbán változtatta meg az időjárást – itt a bizonyíték

Fotográfusokból és világhálószakértőkből álló hadtestünk megdönthetetlen bizonyítékkal állt elő néhány másodperccel ezelőtt. A NASA titkos technikájával készült gifünkben jól látható, ahogy a Kossuth téren szónoklatot tartó Orbán Viktor egy adott pillanatban jelet ad az ég felé, így érve el, hogy neki jutó pompás időjárás délutánra szélviharba forduljon, eképpen téve lehetetlenné az Összefogás délután három órára tervezett nemzetmentő nagygyűlését.

Mocskos ez a kampány.

 

13.12 Novák Előd lángoló személyautóval ünnepli március tizenötödikét

“Kigyulladt a kocsim a járógipsszel újrakezdett országjárásom első állomásán, így ismét pechem volt. Ami nem öl meg, az erősít – ezt már a múltkori fulladásom során megtanultam…” – ezt olvashatjuk a jobbikos Novák Előd fb-oldalán.

Közben Novák neje, valamint párt- és frakciószövetségese, Dúró Dóra az MTI-nek adott nyilatkozatában kijelentette: “A Jobbik programjában előrevetíti a… szebb jövőt.”

 

13.03 Szél Bernadett szájzárat kapott!

– Mondasz beszédet, Betti?

– Mmmm.

 

12.51 Gyorsan kapcsoljanak az M1-re!

Cserhalmi beszél a Szabadság tér ’89-ben. Egy arc a köztévében. Ismét: jé.

 

12.44 Még ide sem ért a vihar, már szélfújta az Összefogást

A közelgő vihar miatt elmarad a Kormányváltó ötpárti szövetség ünnepi rendezvénye – ezt elsőként az ATV tudta meg a szervezőktől az imént. Állítólag a jövő héten pótják az eseményt; de azt szerkesztőségünk gyorsreagálású oknyomozó stábja kiderítette, hogy a március 17. és március 23. közötti időszakban szinte biztosan nem lesz benne még egy március tizenötödike.

Nem mellesleg Bajnai Gordon fél órája még azt írta a Tumbleren, hogy “3-kor találkozunk a Szabad sajtó úton”.

 

12.39 Lázár és ifi Lázár nézi Lázárt

Duplafotónk Kummer szerkesztő úr műve.

Az meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkáré, hogy “nem vagyunk erőtlenek, nem hagyjuk magunkat, jó lesz, ha Brüsszel tanul Bécstől és megtanulja, hogy a szabadságszerető magyaroknak senki nem diktálhat”. A helyszín Hódmezővásárhely.

 

12.29 Meg lesz cumiztatva, aki Rogán kezébe kerül!

Fotónk van róla.


MTI, Koszticsák Szilárd

 

12.21 Fokozódik a lószaros szitu

12.03-as posztunk folyományaként Neményi kolléga jelenti:

Egy kopasz fiatalember felajanlotta szolgalatait ket rendornek. “mennyit ussek, tizet, huszat?” – mutogat a jobbik-ellenes tuntetokre. “Higgye el, csak maganak okozna a bajt, semmi ertelme” – inti jozansagra az egyik kozeg. Most ott allnak harman es nezik oket meg a loszart.

 

12.11 Ismét: “Jól látom, az ott Semjén lóháton?”

Hohó! Hát most látjuk a televízióban, hogy Semjén miniszterelnökhelyettes beváltotta lapunknak tett ígéretét: tavalyi nagy sikerű székelyföldi lovasbevonulása után az idei ünnepen ismét négylábún jelent meg. Míg megérkezik a friss MTI-kép, csodálják velünk a 2013-ast. És persze olvassanak bele nagyinterjúnkba, de legalább a vonatkozó részbe!

Amúgy iszonyú büszkék vagyunk rá, hogy befolyásoltuk a politika sztratoszféráját, ha csupán paripailag is.

 

12.03 Lószaros szituba keveredtek a tüntetők

Neményi kolléga orrfacsaró bátorsággal tudósítja Önöket az utcáról. Köszönjük, Márton.

A kérdés örök: ki van szaron innen, s ki szaron túl?


Fotó: Neményi Márton

 

11.54 Jé!

Miskolcon az idén is közösen ünnepeltek a politikusok március 15-én, Petőfi Sándor szobránál. A kormány részéről a nemzet Némethnéje koszorúzott.

 

11.51 Antijobbikiánusok az Astorián

Száz egyenpólós fiatal transzparensekkel tiltakozott a szélsőjobb ellen az Astorián – kollégánk számolt be erről. Kérdésére a demonstrálók elmondták: a közösségi oldalakon szerveződött csoportjuk a kirekesztés ellen tiltakozik. Tábláikon a Jobbikon kérik számon az országban eluralkodó eszméket. Videó itt.

 

11.41 Schiffer lemosná a gyalázatot

Ismét hírt kaptunk az elempések pilvaxos megemlékezéséről. Szél Bernadett szerint ma hianyoznak a nagy államférfiak és a nagy  államasszonyok. Schiffer Andrástól pedig azt tudhatta meg a  közösség, hogy “ahol államadósság van, ott nincs függetlenség” és ahol “egyetlen embertől függ minden, ott nincs belső szabadság”. Konklúzió: szakítani kell az “újfeudális viszonyokkal”, “le kell mosni a gyalázatot”.


Fotó: Doktor Benyó

 

11.35 Hagymát eszek hagymával

 

11.26 Pimaszodik kollégánk

Míg a tisztességes belpolosok Orbán Viktorra vetették tekintetüket, Orosz kolléga madarat fotózott az ablakból. Ráadásul szarkát.

Elhatárolódunk.

 

11.22 Finis, majd tincses lantos

Hogyan is végződhetne másként a március tizenötödikei beszéd, mint hogy hajrá április hatodika.

Orbán el, egy tincses lantos be (Kátai Zoltán énekmondó).


Fotó: Hír24

11.21 Csak mi

Gyenge, gyáva nemzetek nincs jövőjük – ezt tudjuk meg a miniszterelnöktől. “Rajtunk, magyarokon kívül senki nem akarja, hogy nekünk erős országunk legyen.”

És a lengyelek?

 

11.17 Boldog jövő vár miránk

Óriások vállán állunk, mármint a negyvennyolcas hősökén, ahonnét, ha körülnézünk, láthatjuk, belépve a kapun erős ország, boldog jövő vár miránk. Olyan ország, amely saját lábán áll, csatlakozik a sikeres nemzetekhez, megállítja a magyarság fogyását, olyan ország, aki nem engedi, hogy kizsebeljék, mindenkinek ad munkát, méltó, igazságos haza.

Ezek az ő szavai.

És ezek is: erősebb nemzetek ellen vívtunk csatát, megvédtük a magyar családokat a nemzetek föklé magasodó birodalmi bürökratáktól, felfeszítettük az adósságcsapda ajtaját. Egyesítettük a nemzetet, saját nemzeti alkotmányt kreáltunk, mely úgy végződik, ahogy a tizenkét pont kezdődik: legyen béke, szabadság, egyetértés.

 

11.14 “A Nemzeti dalban nem mutatna jól az a szó, hogy rezsicsökkentés”

Ez jó duma. Orbáné.

 

11.13 Tacepaoparádé

Fotó: MTI / Beliczay László

 

11.12 Orbán egy Petőfi

Történelmi ívet vázol a kormányfő, mely a múlt elnyomatásaiban, pontosabban azok levetésében gyökerezik, és természetesen a mában ér ismét talajt: a legújabb szabadságharcban. Ismét feltűnik a lány, kinek fonott hajából idegen hatalmak tépik ki és tapossák meg a nemzetiszín szalagot, s őket a cibálásban, tiprásban magyarországi árulók segítik.

“Nem lehetséges, hogy mi ugyanazt a harcot vívjuk 1848. március tizenötödike óta?” – ez a kérdés, választás jön.

 

11.06 Nődögél tovább a hagyma

“A hagyma csak nődögél ősz óta” – szól Orbán. Így nődögél a szabadság is százévek óta. A lány haja is nődögél.

 

11.04 A szabadság egy tulipán

Míg az ember ilyentájt a gyümölcsfákat metszegeti, azt látja, a földben felejtett hagyma lejjebb fúrta magát az anyaföldbe, s zöld hajtást hozott – pont ilyen a szabadság is. Legalábbis Orbán költői képében, melyben egy befont hajú leány is feltűnik.


Fotó: MTI / Beliczay lászló

11.01 Orbán a lengyeleket köszönti

Másfél perces ujjongás után jut szóhoz a miniszterelnök, s kapásból lengyel barátait köszönti.

 

10.59 Saroknyira Schiffertől

Az LMP megemlékezéséről, a Pilvax kávéházból jelenti Benyó kollegina, hogy szűk baráti körben ünnepelnek a zöldek. Van pogácsa és kőrözöttes kenyér.Idézzük a telefonos tudósítást: “Hadházy – kiugrott Fideszessel, Szél Detti, Schiffer, no meg egy eddig nem ismert lány, aki nem tud nyakkendőt kötni, de egy önként ajánlkozó férfiember kisegítette, így férfias eleganciával mondhatta el Hajdu Mária az LMP emlékezetpolitikai szakszóvivője beszédét. Mindjárt bringára pattannak és tekernek a forradalmi helyszínek mentén. A végállomás a Petőfi Irodalmi Múzeum. Az csak véletlen hogy egy sarokra lakik a Schiffer…”

 

10.52 Popra ropják néptáncosok a Múzeumkertben

“A költő, ha visszatér” motívumra írt popdal forog a Múzeum kertben, néptáncosok ropják rá az eklektikust, a dalosok között látjuk Keresztes Ildikót, Varga Miklóst, Antal Tímeát, a 2012-es X-Faktoros ezüstérmesét, valamint Szente Vajkot a Magyarország, szeretlek! című köztévés műsorból, s még egy kislány, ő tán Varga Miklós gyermeke.

 

10.43 Megvannak a lengyelek

Kálvin tér.


Fotó: MTI / Soós Lajos

 

10.36 Kábelkígyók ejtettek fogságba tucatnyi magyar rockzenészt

A Múzeumkertben már indul a program, de mi még mindig a pár perccel ezelőtt a köztévén leadott klip hatása alatt vagyunk. Tizenkét magyar rocklegenda adott elő ünnepi dalt, kábelrengetegben.


Fotó: Hír24

 

10.33 Barnák és kékek közé szorult a fekete Áder a Kossuth téren

Öt zöld lesi hátulról.


Fotó: MTI / Máthé Zoltán

 

10.26 A Google szeret téged

Látták a Google mai (magyarországi) nyitóoldalát? Kokárdákból rakta ki a nevét a kereső. Ahogy tanult címlaposunk ma reggel meg is írta: „A speciális emléknapok alkalmával a hagyományos Google logót egy ún. doodle grafika helyettesíti. Ezen alkalmak kiválasztása előre nem bejelentett meglepetés a cég részéről, és gyakran nem is kötődik kerek évfordulóhoz. Most március 15-ét köszönti a céges embléma.

10.13 Ilyen kokárdát még nem látott

Az imént kerül ki cikkünk az ünnepi szelfikről, katt hamar. És hagyjuk a mondén asszociációkat, jó? Komolyodjunk.

 

10.01 Pia nélkül lehetetlen bírni a programot

Kollégánk a Kossuth téren készítette az alábbbi fölvételt. Bennünk pedig gyanú ébredt: pár napja Zircen, a szocialista Gőgös Zoltán arról számolt be nekünk, hogy kampánya során falusi kocsmákba is betér. Idézünk a dolgozatból: Ilyenkor természetesen ő fizet, a politizálást rendre megelőzi a „sör vagy fröccs?” kérdés. „Abból látszik, milyen nagy a szegénység, hogy fröccsöt kér szinte mindenki. Ahhoz szoktak, az az olcsóbb” – szól a szociológiai felmérés.

Csak nem egy zirci szegfűst kaptunk lencsevégre?


Fotó: Berecz Valter

 

9.57 Hatalmas lobogó nőtt ki egy katona karjából

A különös evolúciós eseményt az MTI rögzítette ma reggel a Kossuth téren.

 

9.52 Hol vagytok, bértapsolók?

A múlt héten került a netre egy levél, melyben március tizenötödikére „jól öltözött” utcai statisztákat keres egy cég, „Kossuth tér 9:00-15:00, Múzeum kert 7:00-14:00” viszonylatra. Lessük, de egyelőre nem leljük őket.

Arra ugye emlékeznek, hogy 2011-ben fizetett tapsolók is álltak a Múzeum kertben az Orbán-beszéd alatt?

 

9.42 Kokárdából sütött körlingtortát a köztévé

Elszabadult és/vagy bekaticázott bérdizájnert sejtünk a háttérben.

Fotó: Hír24

 

9.28 Ilyen az újragondolt Kossuth tér

Galériánk tegnap készült, de ma is megér egy pillantást.

 

9.18 Fönt a zászló, Kövéré a szó

A házelnök mondott beszédet a megújult Kossuth téren. Kövér László szerint “az újjáépítés – miként a magyar állam esetében is – évtizedek óta égetően esedékes volt, célja a történelmi hagyományok tiszteletben tartásával történő korszerűsítés”. Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: az elmúlt négy esztendőben a rájuk bízott munka javát, miként az országban, úgy a Kossuth téren is elvégezték.

Kíváncsiak, mit mond a házelnök, ha kérdezik? Akkor ide kattintson! Meg ide, s megérti, mi lett itt elfuserálva.

 

9.14 Csuda sok program lesz, talpra, magyar!

Az állami menü a megújult Kossuth téren indult zászlófelvonással és Kövér László házelnök köszöntőjével kilenckor, majd ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, ahol Orbán Viktor mond beszédet. A Tisztelet a bátraknak! szlogennel meghirdetett állami ünnepségsorozat keretében ezután a Múzeumkertből menet indul hagyományőrző lovasok részvételével a budai Várba, ahol egész nap családi programokat tartanak.

Lesz paci a Jobbiknál is: a szélsőjobb lovas-zenés felvonulás után a Deák Ferenc téren tartja nagygyűlését. Az LMP központi megemlékezése a belvárosban, a Pilvax szállónál lesz. Az ellenzéki összefogás pártjai délután a fővárosi Szabad sajtó útján tartják közös megemlékezésüket.

Főpolgármesterünk a II. kerületi Bem-szobornál mond ünnepi beszédet. Nyílt nap lesz az Országházban, ki nem látta még a koronát, nosza, hiszen a programra előzetes regisztráció nem szükséges, a belépés ingyenes.

Bővebben itt.

 

8.59 Bem apó, felelj nekünk!

Tavaly és tavalyelőtt is lengyel jobbosok érkeztek március idusán, hogy jelenlétükkel demonstráljanak magyar elvbarátaik mellett. Idén viszont nyoma sincs a krakkói, varsói konzervatívoknak. Vajon miért? Bem apó, felelj nekünk!

Míg várjuk a választ, íme egy cuppanós archív 2012-ből.


Fotó: Kummer János

 

8.54 Petőfi anyakönyvvezető volt?

Fönti kérdés a hét közepén, a pápai légibázison fogalmazódott meg bennünk, ahogy a csapatművelődési otthonba (CSMO) léptünk. Ha valaki nem tette volna, most gyorsan elolvashatja tegnapi választási riportunkat kamupártokról, rosszcsont Navracsicsról, valamint a Fidesz mellett kampányoló főapátról. De tessék sietni, mert kilenckor zászlófelvonás a csilivili Kossuth téren, amitől virágdíszbe borul percről percre rovatunk.


Fotó: Neményi Márton

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik