Belföld

Őszöd: Kósa cáfolja a Kósát cáfoló Kósát

Kósa Lajos a hetilapnak ismét elismerte, hogy nyilvánosságra kerülése előtt már hallotta az őszödi beszédet és ezzel csak azért most állt elő, mert korábban ezt tőle „senki sem kérdezte”. „Mindenki azt akarta tudni, hogy volt-e közöm a kiszivárogtatáshoz, holott egy nyilvánosságra jutott dokumentum szerint maga Gyurcsány Ferenc szivárogtatta ki a munkatársai segítségével. Vörös T. Károly, a Népszabadság akkori főszerkesztőjének szíves közlése szerint pedig Gál J. Zoltán kereste meg azzal, hogy főnöke bomba jó beszédét hozzák le” – mondja.

Kósa állítása szerint sosem találkozott a hangfelvételt tartalmazó CD-vel. „A beszéd nyilvánosságra hozatalának napján egy miskolci ismerősöm hívott fel azzal, hogy birtokába jutott egy hangfájl, s azon a miniszterelnök megdöbbentő dolgokat mond. Idézte többek között a hazudtunk reggel, éjjel meg este passzust is. Kérdezte, mit szólok hozzá. Azt válaszoltam, hogy ha ez nem tartozik a nyilvánosságra, akkor semmi sem. Ebben maradtunk.” – emlékszik a Fidesz-alelnök.

Kósa vasárnap az ATV-nek csaknem ugyanezt mondta, de a Kossuth Rádiónak hétfőn már azt állította, ő ilyesmit nem mondott. A 180 perc című műsorban már arról beszélt, hogy a tévéinterjújában nem állította, hogy már az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt hallotta, tudta, hogy mi áll a hangfelvételben. „Nem ezt mondtam. Annyit mondtam, hogy tudtam, hogy van egy ilyen – mert nyilván nemcsak nekem van, hanem számos ellenzéki politikusnak ezt eljuttatták, vagy ez a hír terjedt. De hát még aznap a Kossuth Rádió az egészet beadta, tehát ennek nem sok jelentősége van” – fogalmazott.

Vörös T. Károly, a Népszabadság volt főszerkesztője minderre úgy reagált az Egyenes Beszédben, hogy ha még mindig aktív újságíró lenne, amíg él, nem szállna le Kósa Lajosról, amikor így szemébe hazudik egy egész országnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik