Belföld

Őszödi beszéd: Kínos helyzetbe hozta magát Kósa Lajos

Az ATV-nek azt mondta, meghallgatta az őszödi beszédet már a nyilvánosságra kerülése előtt, a Kossuth Rádiónak másnap már azt állította, ő ilyesmit nem mondott.

Zavar támadt Kósa Lajos fideszes debreceni polgármester kommunikációjában. Kósa az ATV Szabad szemmel című műsorában részletesen elmesélte kapcsolatát az őszödi beszéddel, amit elmondása szerint már azelőtt meghallgatott, hogy a média lehozta volna. Mint mondta, egy miskolci fideszes barátja játszotta be neki a felvételt, amit meghallgatott, majd pedig arra a kérdésre, hogy mit csináljanak vele, egyértelműen a nyilvánosságra hozatal mellett foglalt állást.

A műsor után fél nappal Kósát meghívták a Kossuth Rádióba is, ahol a riporter a fenti kijelentéseiről is érdeklődött, Kósa pedig meglepő választ adott. A polgármester letagadta, amit nem sokkal azelőtt mondott. “Nem azt mondtam, hogy tudom, mi volt a hangfelvételben, annyit mondtam, hogy tudtam, hogy van ilyen” – közölte.

Kósa szerencsétlenségére az ATV kiszúrta a Kossuth Rádió-s interjút, és a két, teljesen ellentétes állítást egymás mellé rakta, hogy az internet népe gyönyörködhessen bennünk. Mi is megmutatjuk:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik