Belföld

Megtalálták Simon utódját

Az MSZP országos választási bizottsága egyhangúlag támogatta, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos elnökségének tagja egyéni képviselőjelöltként induljon az országgyűlési képviselőválasztáson a budapesti 15. számú országgyűlési egyéni választási kerületben – derült ki a szocialista párt közleményéből.

Simon Gábor a XVIII. kerületet érintő 15. számú választókerületben az Összefogás jelöltje volt az április 6-ai országgyűlési választásra, azonban a politikus csütörtökön közölte: minden, a szocialista pártban viselt tisztségéről lemond, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselőjelöltségtől és február 12-ei hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról.

Nem sokkal az MSZP-s bejelentés előtt közölte Simon Gábor, hogy lemond minden pártbeli tisztségéről, de szerinte a személyéhez kötődő összeggel el tud számolni, és jóhiszeműen hibázott a vagyonbevallásával. „A kialakult, személyemet érintő helyzetre való tekintettel korábban felfüggesztettem párttagságomat, most pedig bejelentem, hogy minden pártban viselt tisztségemről lemondok és kilépek a Magyar Szocialista Pártból. Egyben visszalépek képviselői jelöltségemtől, és 2014. február 12-i hatállyal lemondok parlamenti képviselői mandátumomról is.” – írja közleményében Simon Gábor szocialista politikus.

Szerdán Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője jelentette be, hoyg a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését szerdán az Országgyűlés elnökénél.

Az egész ügy kedden indult, amikor a Magyar Nemzet kedden forrásmegjelölés nélkül azt írta: a politikus 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 163 ezer dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, 2013. október 16-án betétszámlájának egyenlege 770 ezer eurót tett ki, több mint 240 millió forintot.

A napilap szerint korábbi bevallásai alapján sem mutatható ki, hogy honnan származik a pénz, és a képviselő jelenlegi vagyonbevallásában sem szerepelteti azt. A szocialista képviselő a banknak úgy nyilatkozott, hogy a vagyon többek között egy cég és egy budapesti ingatlan eladásából származott – írta a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik