Belföld

Az Amerikai Népszava miatt szólt be a külügy

Aggályát fejezte ki a külügyi tárca a budapesti amerikai nagykövetségnek a portál egy cikke miatt, amely véleménye szerint szélsőséges és bűncselekményre uszító - írta a Magyar Nemzet.

A lap csütörtöki számában közöltek szerint a külügyi tárca azt kérte a nagykövetségtől, hogy tegyék meg ez ügyben a saját jogrendszerüknek megfelelő lépéseket, miután a portál az Egyesült Államokban van bejegyezve.

“Ahogy a kuruc.info esetében is jelezni szoktuk véleményünket, úgy most, az – egyébként valódi befolyással és számottevő olvasótáborral nem bíró – Amerikai Népszava cikke alapján is megtettük ezt” – idézett a Külügyminisztérium leveléből a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet arra, hogy az Amerikai Népszavában név nélkül jelent meg egy írás, amely a német megszállás tervezett emlékművének felrobbantására biztatott.

A hírportálon megjelentek felvetik a bűncselekmény gyanúját, mivel kimerítik a terrorcselekmény fogalmát – zárul a cikk.

A Szabadság térre tervezett emlékmű kapcsán kedden felmerült, hogy Orbán Viktor maga döntött arról, hogy a választások előtt nem állítják fel a szobrot. A hírt aznap még Rogán Antal, majd másnap Giró-Szász András cáfolta. A terv miatt a Mazsihisz a holokauszt emlékév bojkottálásával fenyeget. A Dohány és a Frankel Leó utcai zsinagóga, valamint a Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ is visszautasította az emlékév programjaira elnyert állami támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik