Belföld

Rogán rezsicsökkentést és ingyenpénzt védene

rogán antal (rogán antal, )
rogán antal (rogán antal, )

Újabb támadás indult Magyarország és a harmadik rezsicsökkentés ellen Brüsszelből Rogán Antal szerint. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárással fenyegetőzik, és az Európai Bírósággal akarja visszavonatni az intézkedést. Elmondta azt is, hogy akár 500 millió forintos bírsággal is sújthatnák az ingyenes készpénzfelvétel szabályait megszegő bankokat.

A Fidesz frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: megvédik a harmadik rezsicsökkentést Brüsszellel szemben. “Nem fogunk engedni, folytatjuk, és minden körülmények között megvédjük a rezsicsökkentést” – jelentette ki.

A Fidesz-KDNP nevében arra kérte kormányt, hogy a brüsszeli bizottság újabb nyomásgyakorlási kísérletét a leghatározottabban utasítsa vissza, és folytassák a rezsicsökkentést.

A parlamenttől szintén a rezsicsökkentés folytatását kérik a jövő héten, az ellenzéki pártoktól pedig, hogy járuljanak hozzá: egy hét alatt, kivételes, gyorsított eljárással tudják elfogadni a rezsicsökkentésről szóló törvényt – mondta Rogán Antal.

A kormánypárti frakcióvezető kérdésre válaszolva elmondta, hogy kedden egyeztetett a Bankszövetség képviselőivel és világossá tette, hogy elfogadhatatlan a trükközés és a törvények kijátszásának kísérlete. Azt kérte, hogy a szövetség mindent tegyen meg a törvény betartatása érdekében. Rogán Antal közölte: erre ígéretet kapott, és hogy ez valóban így lesz-e, nyomon fogják követni.

Készen állnak arra, ha kell, akkor úgy módosítsák a vonatkozó törvényt, hogy egyértelművé tegyék: 150 ezer forintig biztosítani kell az ingyenes készpénzfelvételt azoknak, akik jelezték igényüket. Emellett pedig szigorú büntetések lesznek a bankokkal szemben, azt tervezik, hogy akár 500 millió forintig megemelik a büntetés felső határát, ha egy bank a jogszabályokat megszegi – jelezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik