Belföld

Nem lesz jó az Összefogás Mesterházyéknak

baloldali ellenzéki megállapodás (ellenzéki megállapodás, )
baloldali ellenzéki megállapodás (ellenzéki megállapodás, )

A laphoz Szepessy Zsolt monoki polgármester eljuttatta tiltakozó levelét, melyben kikel az ellen,hogy a baloldali ellenzéki megállapodás el akarja venni 2009-ben alapított pártjától az Összefogás nevet. Arra kérte a pártokat,  hogy “legyenek sportszerűek és keressenek maguknak olyan nevet, amivel nem tévesztik meg az Összefogás Párt szavazóit”.

Mint írja, pártjával már hosszú ideje készülnek, és mind a 106 egyéni választó körzetben van „kiváló felkészült képviselő jelöltjük”, akik most felháborodtak azon, hogy a baloldal elbitorolta tőlük a nevüket.  Hozzátette ,hogy a szerinte bűnös úton szerzett név”-vel a baloldal megtéveszti az ő választóit is, és így ezért pártja szavazatokat veszthet.

Szepessy azért is tartja problémásnak Mesterházyék névválasztását, mert így az Összefogás Párt jelöltjeit ” a baloldallal való összejátszással vádolják körzetükben”. “Mi Önökhöz képest kicsi, de becsületes párt vagyunk. Nem kívánunk idegen tollakkal és nevekkel ékeskedni, nagyon zavar és hazánk jövőjére nézve megrémít, hogy Önök erőfölényüket kihasználva egyszerűen átlépnek egy olyan párton mint a mienk” – fogalmaz a polgármester levelében.

A politikus szerint tisztában kellett lenniük a létezésükkel, mivel az E2014-hez tartozó Összefogás Bajáért nevű egyesület feljelentette őket, mert Baján kampányoltak.

Hiába problémázik az Összefogás Párt, nem tílthatja meg, hogy az összefogás szót jelszóként, szimpla megnevezésként használjuk – mondta Molnár Zsolt, az MSZP kampányfőnöke az Indexnek.

Az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, illetve a Liberálisok január 15-én bejelentett megállapodásának nevét múlt csütörtökön találták ki, a tervek szerint a szavazólapon mind az öt jelölő párt neve ott lesz, de az összefogásnak külön neve és arculata lesz a kampányban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik