Belföld

Összefogás lett az ellenzéki összefogás

ellenzéki megállapodás (mesterházy attila, gyurcsány ferenc, bajnai gordon, fodor gábor, )
ellenzéki megállapodás (mesterházy attila, gyurcsány ferenc, bajnai gordon, fodor gábor, )

Az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, illetve a Liberálisok ezt a nevet találták ki a szövetségükre.

Ahogy azt megírtuk, a baloldali ellenzék elkezdett ötletelni azon, mi legyen a január 15-én hivatalossá vált összeborulásuk neve. A Magyar Nemzetnek Molnár Zsolt, az MSZP kampányfőnöke azt mondta: bár a szavazólapon mind az öt jelölő párt neve ott lesz, az összefogásnak külön neve és arculata lesz a kampányban.

A döntés megszületett: az összefogás neve Összefogás lesz. A Népszava úgy tudja, a plakátokon, szóróanyagokon az összefogásban szereplő pártok lógói is megjelennek, mert a szövetség nem jelent választási pártot.

A közös kampánystáb – amelynek tagja a szocialista Molnár Zsolt, Karácsony Gergely a PM, Szigetvári Viktor az Együtt, Molnár Csaba a DK, Boruzs András a Liberálisok politikusa – arról is megállapodik, hogyan használják fel azt a közel 600 millió forintot, amit a kampányra közpénzből kaphat a szövetség.

A Hvg.hu-nak egy MSZP-s vezető azt mondta: a közös nevet sem fogják „agyonhasználni”, hiszen a cél továbbra is az, hogy azt hangsúlyozzák: „széles politikai palettát felölelő, színes politikai szövetség” jött létre. Ugyanígy természetesen nem jelenti azt sem a közös név, hogy a szervezetek feladnák jogi önállóságukat.

Olvasói sztorik