Belföld

A közös ellenzéki jelölt visszalépett Esztergomban

Demokratikus-Koalicio(1)(2)(960x640).jpg (Demokratikus Koalíció)
Demokratikus-Koalicio(1)(2)(960x640).jpg (Demokratikus Koalíció)

Jónás László közösségi oldalán jelentette be, hogy átadja a helyét. A legesélyesebb ellenzéki jelölt ebben a pillanatban Bagó Lajos, a Demokratikus Koalíció helyi ügyvezető alelnöke.

Szerda éjjel tette fel a következő szöveget saját Facebook-oldalára az esztergomi orvos, akit a múlt héten neveztek meg az ellenzék közös jelöltjeként Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületében: „Kedves barátaim! Köszönöm a sok sok biztatást! Kedves ellenfeleim! Köszönöm a kritikákat! Úgy döntöttem, nem vállalom… A béke és nem a harc embere vagyok! Esztergom és a KEM II. választókörzete jövendő országgyűlési képviselőjének sok sikert, és jól teljesített feladatot kívánok!”

Nem ez az első csere ebben a körzetben. Korábban sokáig tartotta magát az elképzelés, hogy az Együtt-PM-es Szilágyi László lesz a Fideszes Völner Pál kihívója. Aztán az MSZP és az Együtt megállapodott a Demokratikus Koalícióval (DK), újraosztották a helyeket és Esztergomot a DK kapta, a párt pedig Jónást nevezte meg jelöltnek.

Az infoesztergom.hu úgy értesült, hogy Jónás személyét támadások érték, többen kérték Gyurcsány Ferenctől, hogy ne őt indítsák a térségben. Állítólag ezeknek a támadásoknak a hatására lépett vissza, tehát jelenleg nincs hivatalos ellenzéki jelölt Esztergomban. A helyi portál információi szerint a legesélyesebb Bagó Lajos lehet, aki a DK helyi ügyvezető alelnökeként egyébként rendkívül aktív saját közösségi oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik