Belföld

Megint rengett a föld Nógrádban

foldrenges(960x640)(2).jpg (földrengés, )
foldrenges(960x640)(2).jpg (földrengés, )

Újabb földrengés volt Nógrád megyében Herencsény térségében, amely a január 19-i fölmozgás utórengése - közölte a Magyar Tudományos Akadémia Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma szerdán a Facebook-oldalán.

A 13 óra 13 perckor keletkezett utórengés az előzetes számítások szerint 3,2-es magnitúdójú volt, a földmozgást a lakosság érzékelte.

Január 19-én 6 kilométeres mélységben a Richster-skála szerinti 4,4-es földrengést, majd 3,4-es utórengést érzékeltek Cserhátsurány térségében, amelyet az obszervatórium adatai szerint több mint 110 településen éreztek, és csaknem 30 milliós kárt okozott.

A szakemberek akkor jelezték, hogy utórengésekre is számítani lehet. Kedden több utórengés is volt, ezek a Richter-skála szerint 1,4-es, 2,3-es és 3-as erősségűek voltak.

A térségben utoljára tavaly június 5-én keletkezett jelentősebb, 4,2-es magnitúdójú rengés Érsekvadkert közelében, melyet az adatok szerint három érezhető utórengés követett. Ezek közül a legnagyobb magnitúdója elérte a 3,6-os értéket.

Olvasói sztorik