Belföld

Vádat emeltek a győri kosarasok tragédiájának okozója ellen

Győri kosarasok balesete (győr)
Győri kosarasok balesete (győr)

Felfüggesztett szabadságvesztést és vezetéstől eltiltást kért a Győri Járási Ügyészség arra az idős férfira, aki szeptember közepén a győri női kosárlabdacsapat buszával ütközött frontálisan Kapuvár közelében

A balesetben ketten meghaltak, többen megsérültek. A halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat.

Elismerte a felelősségét

A 85-ös főúton történt tragikus szeptemberi balesetben a győri kosarasok busza karambolozott egy személyautóval. Két ember meghalt és többen súlyos sérüléseket szenvedtek. A 69 éves sofőr figyelmetlensége miatt letért a jobb oldali útpadkára, majd áttért a szembejövő forgalmi sávba és összeütközött a Sopron irányába közlekedő autóbusszal. A buszsofőr megpróbálta elkerülni az ütközést, elrántotta a kormányt, amitől a busz az árokba borult, majd a szántóföldre sodródott.

A személykocsi vezetője a felelősséget teljes mértékben elismerte. A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a biztonsági övekkel felszerelt autóbuszon az öveket senki sem használta. Az orvos szakértő szerint az öv megóvta volna az utasokat, csupán könnyebb sérüléseket szenvedtek volna.

Túl gyorsan mentek

Az autóbuszt megvizsgálták, a baleset idején a közúti közlekedésre alkalmas állapotban volt, de érvényes műszaki engedélye nem volt. Kiderült, hogy a buszvezető lejárt jogosítvánnyal vezette a járművet. A rendőrség ellene érvénytelen hatósági engedéllyel való közlekedés szabálysértése, valamint engedély nélküli vezetés miatt kezdeményezett eljárást. A szakértői vizsgálat szerint a buszsofőr a megengedett sebességet is túllépte.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a személykocsit vezető kapuvári lakos ellen tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt a vizsgálatot befejezte. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik