Belföld

Vizsgálat indul az Árpádban

arpad-szakkepzo(960x640).jpg (árpád szakképző, )
arpad-szakkepzo(960x640).jpg (árpád szakképző, )

Azonnali fenntartói ellenőrzést rendelt el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke a tankerület bevonásával a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Kedden akart végezni magával egy székesfehérvári diák a Seregélyesi úti Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban. A legfelső emeletről ugrott le. A helyiek szerint az iskolában gyakran alázzák a tanulókat, társaik, sőt tanárok is.

A diákok szerint nyilvánosan nem bántották társai az öngyilkossággal próbálkozó 17 éves Krisztiánt. Ennek ellentmond, hogy egyszer az osztályterem előtt találtak rá sírva, összeköpködött kabátban.

A Klik pénteken az MTI-vel közölte: belső hivatali vizsgálatának a célja, hogy “feltárja azokat a nevelési-oktatási szempontból szükséges további teendőket, melyekkel megelőzhetőek a hasonló tragédiák az iskolákban”. Mint írták, az ügyben a büntetőjogi felelősség megállapítása a rendőrség feladata, iskolai fegyelmi vizsgálat pedig a rendőrségi nyomozás lezárta után indítható, ha ez az eset pontos körülményeinek ismeretében szükségessé válik.

Krisztián barátai úgy döntöttek, megkeresik és megbüntetik a felelősöket. Csütörtökön már többcsapatnyi fiatal kereste a bandát, megtorlást ígérve a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik